Tippek a felvételire?
Jövőhéten felvételit írok,de a legjobban attól parázok,hogy az érvelésnek nem érek a végére..
Szerintetek hogyan kéne kezdenem? Előbb a könnyű feladatok,aztán az érvelés+szövegértés?
Teljes sokkba vagyok már egy héttel előtte.. Legbelül mélyen egy picit tudom,hogy sokat nem számít nekem az írásbeli,mivel olyan szakra megyek ahova csak szóbeli kell,de egy picit félek akkor is😅.
Szeretném ha a végére érnék,és sikerülne úgy,ahogyan azt elképzelem:)
Szia!:D
Szerintem semmiképpen sem érdemes a fogalmazással kezdeni!Elúszik az időd,ha azt helyezed előtérbe.Fő a koncentráció!Ne izgulj,legalábbis amikor már ott vagy!Több hónapon át erre készültél,mostmár hogy idáig eljutottál,nincs vesztenivalód,nemigaz?.Ha ideges vagy, kapkodni fogsz,ha kapkodni fogsz,nagyobb az esélye annak,hogy elrontod.Magad mondtad,hogy nem fontos a felvételi.Kérem,plána felesleges stresszelni!:DOlyan nincs, hogy ne menne valami,lesz olyan ami sikerülni fog,nem létezik, hogy semmi sem megy.Fókuszálj arra, hogy amivel végeztél,helyes legyen.Habár ez inkább a matekra vonatkozik.:'DDrukkolok!!
Szia!
Tavaly írtam a felvételit. Amikor otthon gyakoroltam, akkor sosem voltam kész időben. A felvételikor én sorba haladtam, ahogy voltak a feladatok, csak a fogalmazást néztem meg már az elején, hogy mi lesz. Meglepődtem, hogy milyen gyorsan készen voltam mindennel, még a fogalmazással is (mondjuk ez lehet, hogy azért volt, mert tavaly elég könnyű volt a téma). Mivel nagyon hamar készen voltam, azt gondoltam, hogy biztos azért van, mert elrontottam valamit. A hozzám legközelebb ülőt láttam, hogy még a fogalmazást el sem kezdte. Bepánikoltam, hogy biztos túlságosan magabiztos vagyok. Átnéztem még egyszer azt a feladatot, amiben nem voltam olyan biztos, ettől összezavarodtam és (mint később megtudtam) átjavítottam a jót rosszra két helyen is.
Ne izgulj, nem olyan nagy dolog ez a felvételi, mint amilyennek látszik. Ha nem izgulsz annyira, hanem csak nyugodtan megírod (mert te írtad, hogy úgy sem számít sokat), akkor simán be lehet fejezni (kevesebb, mint) 45 perc alatt.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!