Hogy mondjam el, hogy megint egyest kaptam, és felevkor kettes leszek?
Ebben a félévben nehezebben ment a tanulás, főleg az online oktatás miatt. És ma is egyes lett a dolgozatom. Kettes leszek felevkor magyarból. Ki szeretném javítani és ki is fogom, tudom hogy képes vagyok rá, de hiába mondom a szüleimnek, hogy ki fogom javítani, egyszerűen nem hiszik el,es orditoznak és azt mondják hogy így nem fogom semmire sem vinni. Nem merem elmondani, de már beirtak a digitális naplóba, szóval apám tuti látta. És annyira félek, hogy mit fognak reagálni, és mitől akar majd eltiltani.
Egyszerűen azt hiszik, hogy annyira egyszerű, de sajnos motiváciom sincs a tanuláshoz (ennek ellenére leul9k és próbálok tanulni persze). Valami tipp, hogy ne akadjanak ki?
Ki szeretném javítani és ki is fogom, tudom hogy képes vagyok rá
Ha tényleg így van, akkor miért kaptál egyest?
Kérd meg a szüleidet, hogy segítsenek tanulni. Beszéljétek át az anyagot, ha valami nem világos, segítsenek utánanézni, kérdezzenek ki, beszélgessetek a tananyagról.
Szia!
Gimis magyar szakos tanár vagyok.
Szerintem menj oda a tanárnőhöz(tanár úrhoz) és kérdezd meg, hogy a dolgozatokon/egyebeken kívül tudsz-e mást tenni, hogy szerezhetnél jobb jegyeket?
Azt fogja mondani, hogy hát írd meg a dolgozatokat jobban, tanulj többet stb., az elég lesz.
Amire azt válaszolhatod, hogy igen, tudod, a legfontosabb valóban a konkrét tananyag, de addig is, te NAGYON szeretnéd bizonyítani, hogy törekszel jobbra... eaetleg nem lehetne valami ilyesmit, mint (néhány ötlet:)
- 1 ajánlott (nem kötelező) mű elolvasása, felkészülés belőle (de akkor tényleg olvasd el, ne a rövidített verziót, és ne a wikipediát)
- kiselőadás vállalása (akár néhány diás prezentációval)
- plusz versek megtanulása
- 15 kérdéses kvíz összeállítása adott témában
- A3-as plakát készítése adott témában (pl évfordulós költő/író élete, költészet napja, esetleg valamelyik nemzeti ünnepre, vagy most lesz a magyar kultúra napja 1 hét múlva stb.)
Ez a legutolsó szerintem ráadásul kreatív ötlet (kultúra napjára plakát), az időpont közel van, dobd be magad ;)
A szüleidnek pedig lehetőleg szépen, higgadtan, egyenesen mondd el. Nem kell a koronavírusra fogni, és főleg, CSAK az igazat mondd!
"Anya, apa, fontosat szeretnék mondani, kérlek hallgassatok végig. Elszúrtam, kettes leszek félévkor magyarból. Nagyon szégyellem, és igazatok van, ha mérgesek vagytok. Már beszéltem a tanárral, a második félévben mindenképpen javítok. A tanulás mellett szorgalmi feladatokat is vállaltam, az első jövő héten egy plakát készítése."
(És itt meghallgatod az óbégatást. Majd elmúlik, főleg akkor, ha pl. 1-2 hét múlva szállítasz néha egy ötöst...;)
Köszönöm szépen a tanacsokat.
Gondoltam rá, hogy a segítséguket kérem, és tenyleg jobb is lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!