Orvosira menni, ha nem akarok orvos lenni?
Figyelt kérdés
Maga a tudomány nagyon érdekel, imádom tanulni, és ezenkívül csak a pszichológia ill. más egészségyügyi (biológia) vonatkozású dolgokat tanulnék szívesen. De az, hogy orvos legyek (ügyeletek, sok papírmunka, rossz körülmények, kevés szabadidő stb) és fogadjam a betegeket minden nap, legtöbbször unalmas és sablonosan megoldható esetekkel az annyira nem vonz. Így is ajánlanátok az orvosit?2021. jan. 11. 20:02
1/7 anonim válasza:
Vannak olyanok akik nem szeretnének feltétlen a klinikumban dolgozni. Az egyetem után PHD-t csinálhatsz, kutathatsz és taníthatsz a későbbiekben. Viszont a 6 év alatt neked is ugyanúgy lesznek gyakorlataid. Ha ez érdekel szerintem így is megéri.
2/7 anonim válasza:
Nekem van egy ismerősöm, aki elvégezte az orvosit. Ő mindig is orvos akart lenni, de az egyik gyakorlaton jött rá, hogy utálja az ágrólszakadt ápolatlan betegeket, és emiatt nem akar emberekkel foglalkozni xD. Így a végzés után olyan specializációt választott, ahol laborba van és véletlen sem kell betegekkel találkoznia.
3/7 anonim válasza:
#2 vagyok, visszaolvasva tudom ez így durván hangzik, de gonxoljon bele mindenki, hogy egy tetves, rühes, büdös koszos, ki tudja merre tengődő alakot szerintem senki sem szívesen fogadna, oké, hogy gyógyítás meg stb, de azért megis... így meg végül is hozzájárul a gyógyításhoz, de laborban.
4/7 anonim válasza:
Én is úgy mentem pszichológia szakra, hogy sosem lettem pszichológus, kutatónak mentem. Jelenleg gyengénlátóknak keszítünk különféle felületeket, alkalmazásokat és rehabilitációs eszközöket, annyi, hogy jobban rá kellett feküdnöm a reál tárgyakra, matekra, statisztikára. Engem is csak ilyen értelemben érdekelt ez a pálya, isten őrizz, hogy emberekkel dolgozzak közvetlenül. Minden szakmában lehet akadémiai vonalon tovább haladni, orvosin is. Sokunkra még az iparban is van kereslet (én is ott helyezkedtem el, nem az állami szektorban).
5/7 anonim válasza:
Ahogy az utolsó irja, nekem is hasonlóak a céljaim. Pszichologiaval kezdtem, aztán most számítógépes és kognitív ideg tudományt tanulok, kutatni szeretnek. Tehát egy szakkal nem csak egy irányba lehet menni, evvel azt szeretném mondani.
7/7 anonim válasza:
Ugyan ez volt a problémám. Biológusnak tanultam. Többet is tudsz mint egy orvos és nem kell betegekkel foglalkozni. Kutató is lehetsz. Viszont közben rájöttem, hogy milyen sokat jelentenek nekem az állatok így nemsokára állatorvos leszek
31/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!