Ha kézzel való írás alól felmentésem van (különböző egészségügyi problémák miatt), miképpen tudom elintézni, hogy az érettségit szóban tegyem meg?
Egyik tanártól se kapok ezzel kapcsolatban segítséget, nem tudom hol lehet ezt elintézni. Gépen sajnos nem tudok olyan gyorsan írni illetve azt a mennyiséget nagyobb pihenők mellett se tudnám leírni. Órán is gépen írok (illetve írtam amikor nem online suli volt), de azok is tele vannak hibával, ami ez érettségi dolgozatban nem igazán lenne jó.
A válaszokat előre is köszönöm!
Eddig olyat hallottam, hogy az igazgatónak kell engedélyezni. De hiába kérdeztük nyáron, amikor minden felmentést bevittunk, hogy ő erről semmit nem tud.
Köszönöm a válaszodat! A holnapi nap folyamán felhívom őket.
Szia!
A szakértői vélemény alapján az iskolaigazgató hoz részletes határozatot, és ami abban található, az a mérvadó rád nézve.
Az igazgató nem köteles 100%-ban betartani a szakértői javaslatot, bár többnyire be szokták.
Nekem több diákom van, aki hasonló jellegű (bár részleteiben eltérő) szakértői véleményt kapott, a következő igazgatói határozatok születtek:
1. Komoly diszlexia és diszgráfia - kézzel írás alól felmentés, laptopon dolgozhat. Helyesírás javítása alól felmentés. Írásbeli vizsgát tennie kell.
2. diszlexia. 30%-kal több felkészülési idő, helyesírás értékelése alól felmentés. Írásbeli vizsgát tennie kell.
3. Diszlexia, diszgráfia. Írásbeli számonkérés alól felmentve, csak szóbeliznie kell. (érettségin tehát minden tárgyból szóban vizsgázik, illetve ahol írásbeli-szóbeli kör is van, ott két szóbeli tételt kap.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!