Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A gimnáziumi informatika...

GreatLear kérdése:

A gimnáziumi informatika oktatásról vélemény?

Figyelt kérdés

Másodiknak szeretném megjelölni egy gimánáziumi osztályban az informatika szakot, de nem tudom milyen az oktatás. Miket fognak tanítani, kérni? Gondolom nem olyan mint egy technikumi képzés, mivel ott szakmaként tanulják az informatikát.

Köszönöm!

2021. jan. 10. 17:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Álj álj!

Előbb tisztázzuk!

*Informatika tagozat* azaz ami gimnázium és emelt szinten emelt óraszámban megy az infó

vagy

*Informatika szak* ahol szakmát is ad?

Én pl *Informatika tagozat*-on vagyok azaz gimnáziumi emelt infón 11. osztályos! Ezzel kapcsolatban tudok sokmindenre választ adni :)

2021. jan. 10. 17:32
 2/4 A kérdező kommentje:

Kedves Első!

Én a gimnáziumi informatika tagozatra gondolok, érettségis osztály (tehát ami szakmát nem ad, csak nagyobb óraszámú informatika oktatás).

Köszönöm!

2021. jan. 10. 17:34
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

SZóóval első vagyok!

Ahmm amit tudni kell első sorban hogy:

9. osztályban borzasztó unalmas a dolog, egyszerű Word, Excel az eleje, de az előtt nálunk bekellett nyalni a számítógép történelmet, Neumann János életét, aztán mint akik nem láttak még gépet újra megkellett "tanulni" hogy mi a hardver, mi a szoftver, mik a gép részei, ki-bemeneti egységek stb stb stb, majd évvége táján egy kis Access azt annyi. Kb újravettük az általános iskolás anyagot.

10. osztály teliben C# programozás, az alapok alapját megkell tanulni még az elején onnantól nincs gond, kb itt kezdtem el igazán élvezni az egészet :D

11. osztály elején újravettük a Word-öt majd megindult a HTML és CSS lavina (amit pl én különösen szeretek) most annak a közepe táján tartunk (vagy még ott sem)

12. osztály (bár még abban nem volt részem) a tényleges közép- és akik vállalják az- emeltfokú érettségire készülés megy. SZóval a 9. év elejétől a 12. évvégéig tanultak durván átnyálazása.

Heti 4 óra info szokott lenni (normál esetben, amikor nincs karantén).

Én mostanra teljesen megvagyok elégedve az informatika oktatásával, bár köszönhető ez valószínűleg a tanárunknak és a sulinak is mivel gyakorlatilag mindig a legfrissebb szoftverekkel és megfelelő hardverekkel dolgozhatunk (természetesen ezeket a pozitívumokat nem tudom garantálni mivel simán lehet hogy rosszabb gépek és rosszabb tanárok lesznek abban a suliban ahová felvételt nyersz).

Valami kérdés esetleg van még? :)

2021. jan. 10. 17:49
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes tájékoztatást! Esetleg egy várost és egy iskolanevet kaphatok? :)
2021. jan. 10. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!