Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Rossz egyetemet választottam....

Rossz egyetemet választottam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Humán osztályban végeztem, majd az érettségi után mérnöknek mentem mivel azt hittem ha valamit szeretnék azt el is tudom érni. Már az első héten tudtam, nem nekem való de úgy voltam vele, ennyi idő után nem lehet feladni. Most eljött a szesszió és idáig 5 vizsgám volt, az összes sikerült de úgy érzem a többi 3-at nem akarom megcsinálni. Nem arról van szó hogy nem lennék rá képes, hanem arról van szó hogy egyszerűen utálom, minden nap úgy kelek fel hogy inkább a halál mint ez az élet. Tudom hogy abba akarom hagyni, valami mást tanulni és végre boldog lenni azonban a szüleim nem értenek meg. Azzal jönnek hogy legalább a vizsgáim tegyem le, vagy még egy évet legalább maradjak de nekem ez csak kínzás, idáig bírtam és ez elég is volt. Szerintetek mi lenne a helyes döntés?

2021. jan. 10. 13:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Első féléved az egyetemen?

Akkor nincs semmi gond, jelentkezz másik egyetemre, de szorít a határidő. Ha szükséges, érettségire is még most kell jelentkezned.

Nincs semmi veszve, és tényleg megnyomorítod magad egy életre, hogyha olyat tanulsz, amit utálsz. Pláne nem leszel benne jó szakember, mert utálod, és ott állsz az élet közepén egy 0 értékű mérnöki diplomával. Szóval ÉRDEKED, hogy válts, és olyat tanulj, amiben jól érzed magad és a későbbiekben is el tudod magad benne képzelni.

Ha már több éve jársz, és mondjuk a következő lenne az utolsó éved, akkor érdemesebb végigszenvedni. Ha már eddig eljutottál, akkor azon az egy éven már nem múlik sok minden, és legalább lesz egy mérnök Bsc diplomád, amivel könnyebb elindulni, ha esetleg mégis arra az elhatározásra jutsz x év múlva, hogy ezzel akarsz foglalkozni.

2021. jan. 10. 14:08
 2/4 anonim ***** válasza:
97%
Tudod mi mást szeretnél tanulni? Ha igen akkor ne vesztegesd itt tovább az államilag ösztöndíjas féléveidet, jelentkezz olyan szakra ami érdekel. Ha bizonytalan vagy akkor hallgass a szüleidre, ők biztos csak azért mondják, hogy várj vele, mert lehet csak az elején elbizonytalanodtál magadban és nem szeretnék, hogy emiatt feladd.
2021. jan. 10. 14:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, ez az első félévem. Igazából már a vizsgáim során is több tanár kiabált velem, mondták magolással nem lehet ezt az egyetemet elvégezni és igazuk is van. Nem szeretném többször ha megaláznának és nincs értelme tovább szenvedni ha úgyis utálom. Szeptembertől más szakra szeretnék járni és addig is arra készülni.
2021. jan. 10. 14:18
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Akkor most még tudsz jelentkezni a szakodra és ha szükséges májusban újra érettségizni egy-két tárgyból. Ha most otthagyod az egyetemet, akkor van több hónapod még a tanulásra és úgymond csak "1 évet vesztettél", de ezt is ki hogy fogja fel, lehet kellett, hogy megtapasztald, hogy mit nem szeretnél. Sok sikert! :)
2021. jan. 10. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!