Vizsgafelvétel negyedjére?
Én mindig azt mondom, az egyetemen tudni kell megbecsülni a kettest.
Ha átmentél belőle, főleg, hogy milyen rosszul ment elsőre, akkor szerintem nem éri meg a rizikót.
Igen, ezt meg is tudom érteni, alapvetően én is így gondolom.
Csak tavaly még ez szóbeli volt egy olyan tanárral, aki nagyon szeretett buktatni...:D Idén viszont nyugdíjba ment, és most a vírus miatt ugye ráadásul online is van a vizsga. Szóval emiatt próbálnám meg újra.
Az, hogy fizetni kell érte, még a legkevesebb. Egyetem válogatja, hogy hanyadik sikertelen vizsgaalkalom után kell fizetni (nézd meg a kari tvsz-ben).
Én nem kockáztatnék a helyedben, hiszen ki tudja, hogyan sikerülne a javító. Örülj neki, hogy letudtad és készülj a soron következő vizsgára/egyetemi kötelességekre.
Ha a sikeres vizsgád elbukod, a legtöbb egyetemen nincs újabb vizsga opció.
Nálunk úgy van, hogy egy tárgyból 3X mehetsz alapból vizsgázni, de csak akkor, ha 2X buksz, és akkor a 3. az fizetős.
Ha viszont elsőre átmész, akkor javítani csak egyszer lehet a már eleve sikeres vizsgát, ha a javító viszont egyes, akkor buktad, nincs többehetőség. Nemtom ott így van-e, gondolom egyetem válogatja ezt is. Én is megbecsülném a kettest. Szabadon választhatókkal nem tudod fentebb húzni az átlagod? Azokat elvileg legtöbb helyen engedékenyebben veszik, és jó jegyeket adnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!