Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem tudom eldönteni, h reálos...

Nem tudom eldönteni, h reálos vagy humán beállítottságú vagyok. Fele-fele. Ez meg hogy van?

Figyelt kérdés
Jövőre éretségi, de nem tudom mit csináljak. Imádok olvasni, állandóan azt csinálom de emellett matek faktos vagyok. Sem magyarból, sem matekból nem vagyok túlságosan kiemelkedő, de azért az átlagnál jobbak az eredményeim. Am mind2-ből 5-ös vagyok. Csináltam már egy csomó pályaorientációs tesztet, de... Semmilyen szakmában nem tudom elképzelni magamat. De tanulni akarok
2010. aug. 13. 20:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Milyen szakmák jöttek a teszteken?
2010. aug. 13. 20:31
 2/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok, ha írsz nekem privit, akkor elmondom, hogy én mit tanulok, és ha felkelti az érdeklődésedet, akkor mesélek róla :)
2010. aug. 13. 20:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem reálos helyre menj. Azzal fogsz is tudni kezdeni valamit. Mellette tudsz olvasni...

Ha meg lesz időd, lehetőséged, pénzed, max. másoddiplomaként csinálsz vmi bölcsészt.

Én is hasonló cipőben jártam, és elég kalandos volt a továbbtanulásom. :)

Üdv:

egy bölcsészből lett műegyetemista

2010. aug. 13. 20:36
 4/9 anonim ***** válasza:
Úgy , hogy ez egy hülye kategórizálás ,emly szerint az emebrek vagy humán, vagy reál beállítottságúak. Valójában a dolog sokkal bonyolultabb. LEhet, hogy akkor még nem kellene erőltetni az egyetemet, hanem hagyj egy kis időt magadnak, amíg rájössz, mi érdekel.
2010. aug. 13. 20:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Igen, ez tényleg hülye kategorizálás. Nem kell beskatulyáznod magad. Az nagyon káros, saját bőrömön tapasztaltam.

Ha van kedved, írj arról, mi érdekel, milyen szakokon gondolkodtál.

Üdv:

az exbölcséz (aki előbb írt)

2010. aug. 13. 20:47
 6/9 A kérdező kommentje:

A tesztek szerint: közgazdaság, jog, művészet

Igazából tényleg mindegyik érdekelne is. Pillanatnyilag a pénzügy és számvitel van terítéken nálam, de nem akarok nagyon pofára esni. Igaz, ezt nem fogom előre tudni, de akkor is hülye érzés h nem ismerem magam eléggé ilyen téren. Azt tudom: nem szeretek csapatban dolgozni és ha piszkálnak munka közben, de precíz vagyok és alapos. Szeretnék olyan munkát, ami majd a szenvedélyem lesz és úgy kelek fel reggelente (leftöbbször) h nem akarok öngyilkos lenni.

2010. aug. 13. 22:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ha kb minden megy,de még nem tudsz dönteni,és nem tudod milyen tárgyakra kéne ráfeküdni igazán,akkor én azt javaslom,hogy a nyelvtanulásba húzzál bele leginkább.A nyelv mindenhol kell,minél több nyelven beszélsz minél jobban,annál jobb.Tesóm gépészmérnök,volt pár állásinterjún,és mindenhol nagyon kérték a nyelvet,elsősorban az angolt,illetve a németet.Egy éve mikor érettségiztem,én se nagyon tudtam hogy mi akarok lenni,egymástól teljesen eltérő dolgokat jelöltem meg(nagyon ügyesen...)és mivel mindenbe belekapkodtam,a végén egyik se jött össze.Bánom hogy nem arra a két nyelvre összpontosítottam amit tanultam,így most lehetne két nyelvvizsgám.Vagy még ott van az a lehetőség is,hogy nem mész egyből középiskola után egyből egyetemre,hanem OKJ-s képzésre,és mellette tudsz nyelveket tanulni,ráadásul lesz egy szakmád és kapsz családi pótlékot is havonta 20 éves korodig.Vannak olyan OKJ-s képzések is egyébként,amit ha elvégzel,pluszpontként beszámítják a továbbtanulásnál.
2010. aug. 15. 10:03
 8/9 anonim ***** válasza:
Légy tanár.
2010. aug. 15. 15:11
 9/9 A kérdező kommentje:
nem történhet meg
2010. aug. 15. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!