Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Aki emeltezett kémiából...

Aki emeltezett kémiából mennyit tanult, hogyan készültetek?

Figyelt kérdés

Emeltezni tervezek kémiából, 12.-es vagyok. Ma esett le, hogy holnap suli, ez a téli szünet volt az utolsó igazi szünet, innentől “szorul a hurok”. Tegnap meg ma oldogattam érettségiket, de nem lettek valami jók. Egy közepet oldottam meg, az lett 70%, meg egy emeltet, de ott sokszor éreztem ezt a “hú már tanultuk, de fogalmam nincs hogyan volt”-at. A számolásoknál pár dolgot tudtam, de nem lettek jók. (Kb 30-35%os lett)

Aki emeltezett kémiából, ilyenkor hogy állt? Úgy értem, hogy ilyenkor már kezdtetek ismételni, érettségiket oldani? Ilyenkorra már végeztetek a tananyaggal, és csak ismételtetek? Sajnos az online oktatás és szünet alatt nagyon elkényelmesedtem, túl keveset foglalkoztam a kémiával. Amúgy általában nem vagyok rossz belőle. Nem a legjobb az évfolyamban (fakton), de szinte csak ötöseim vannak, versenyen is vettem részt. Sajnos úgy érzem, még mindig a nagy csodát várom, hogy majd ráérek, májusra minden menni fog..

Volt pár téma (elektrokémia és redoxi titrálás), amik nem mentek annyira, és épphogy átküzdöttem magam, örültem, hogy nem azt vesszük már. Utólag meg kapkodok, hogy nem értem.

Járok magántanárhoz is, mert a sulis tanárunk borzalmas, a fele faktos csoportunk hozzá jár, de oda is rengeteget kell tanulni és ő sem rágja a szánkba.

Szeretem a kémiát, de néha elegem van belőle, annyit kell tanulni.

(Persze szívesen mást is meghallgatok, nem csak kémiásokat. Vegyészmérnöknek készülök, szóval ez a legfontosabb tantárgyam, matekból közepezek, amiatt nem izgulok annyira)

2021. jan. 3. 22:49
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Én 79%-ot írtam, és én tavaly ilyenkor még mindig csak a faktra készültem. Nem is ismételtünk igazán, talán az utolsó 1-2 órán oldottunk meg érettségire jellemző feladatokat. Előző évi feladatsorokat nem oldottam meg (csak számolást 1-2-őt), de egyébként azt nagyon ajánlják, nem véletlenül. Az érettségiknek is van egyfajta logikája, amihez érdemes hozzászokni.

De szerintem ne egyből ugorj fejest, és ne a százalékot nézd a végén, hanem tölts ki egyszer saját kútfőből, majd utána egy másik színnel (zöld) nézd ki a jegyezeteidből, amiben nem voltál biztos. Aztán pirossal javítsd ki, és akkor jobban látni fogod, hogy miről nincs fogalmad, és mit kéne csak elmélyíteni.

A sültgalambot meg ne várd, mert én is ilyen vagyok, és hidd el megfogod szívni :D

Mindennap kémiázz egy kicsit, kezdj el magadtól ismételni.m Mondjuk 2-3 anyagrész és 10-15 számolás.

Javítsd, bővítsd a meglévő vázlataidat vagy írj abból, amiből még nincs.

2021. jan. 3. 23:31
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Villányi könyvekkel. Ha az Ötösöm lesz kémiából mindent meg tudsz oldani, akkor 80% feletti lesz a vizsgád.
2021. jan. 5. 11:10
 3/8 A kérdező kommentje:
Inkább arra lennék kíváncsi, hogy az, ahogyan jelenleg állok, az jó, rossz, elmegy, oke, stb? Vagy ti ilyenkor, 5 hónappal az érettségi előtt már mindent tudtatok?
2021. jan. 5. 13:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Leírtad, hogy 35%-ra írod a feladatsorokat. Az elég rossz, tehát rosszul állsz. Ezt te is fel tudod mérni.
2021. jan. 5. 13:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem, csak hogy kellene kezdenem aggódni, vagy az, akinek nem tudom en 80%os lett, az is hasonlókat produkált ilyenkor
2021. jan. 5. 16:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem így 4 hónappal az érettségi előtt a 80%os min 60%ra már meg tudja írni, hisz már nagyjából mindent vennetek kellett. Ne csodát várj és hitegesd magadat, kezdj el belehúzni. Ezt a legnagyobb jószándékból mondom.
2021. jan. 5. 19:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Én 92%-ot írtam oktoberben, ha kellene segítség a felkészülésre, írj nyugodtan!
2021. febr. 3. 02:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Esetleg leírnád, hogy hogyan készültél #7? Engem érdekelne
2021. febr. 3. 06:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!