Aki emeltezett kémiából mennyit tanult, hogyan készültetek?
Emeltezni tervezek kémiából, 12.-es vagyok. Ma esett le, hogy holnap suli, ez a téli szünet volt az utolsó igazi szünet, innentől “szorul a hurok”. Tegnap meg ma oldogattam érettségiket, de nem lettek valami jók. Egy közepet oldottam meg, az lett 70%, meg egy emeltet, de ott sokszor éreztem ezt a “hú már tanultuk, de fogalmam nincs hogyan volt”-at. A számolásoknál pár dolgot tudtam, de nem lettek jók. (Kb 30-35%os lett)
Aki emeltezett kémiából, ilyenkor hogy állt? Úgy értem, hogy ilyenkor már kezdtetek ismételni, érettségiket oldani? Ilyenkorra már végeztetek a tananyaggal, és csak ismételtetek? Sajnos az online oktatás és szünet alatt nagyon elkényelmesedtem, túl keveset foglalkoztam a kémiával. Amúgy általában nem vagyok rossz belőle. Nem a legjobb az évfolyamban (fakton), de szinte csak ötöseim vannak, versenyen is vettem részt. Sajnos úgy érzem, még mindig a nagy csodát várom, hogy majd ráérek, májusra minden menni fog..
Volt pár téma (elektrokémia és redoxi titrálás), amik nem mentek annyira, és épphogy átküzdöttem magam, örültem, hogy nem azt vesszük már. Utólag meg kapkodok, hogy nem értem.
Járok magántanárhoz is, mert a sulis tanárunk borzalmas, a fele faktos csoportunk hozzá jár, de oda is rengeteget kell tanulni és ő sem rágja a szánkba.
Szeretem a kémiát, de néha elegem van belőle, annyit kell tanulni.
(Persze szívesen mást is meghallgatok, nem csak kémiásokat. Vegyészmérnöknek készülök, szóval ez a legfontosabb tantárgyam, matekból közepezek, amiatt nem izgulok annyira)
Szia!
Én 79%-ot írtam, és én tavaly ilyenkor még mindig csak a faktra készültem. Nem is ismételtünk igazán, talán az utolsó 1-2 órán oldottunk meg érettségire jellemző feladatokat. Előző évi feladatsorokat nem oldottam meg (csak számolást 1-2-őt), de egyébként azt nagyon ajánlják, nem véletlenül. Az érettségiknek is van egyfajta logikája, amihez érdemes hozzászokni.
De szerintem ne egyből ugorj fejest, és ne a százalékot nézd a végén, hanem tölts ki egyszer saját kútfőből, majd utána egy másik színnel (zöld) nézd ki a jegyezeteidből, amiben nem voltál biztos. Aztán pirossal javítsd ki, és akkor jobban látni fogod, hogy miről nincs fogalmad, és mit kéne csak elmélyíteni.
A sültgalambot meg ne várd, mert én is ilyen vagyok, és hidd el megfogod szívni :D
Mindennap kémiázz egy kicsit, kezdj el magadtól ismételni.m Mondjuk 2-3 anyagrész és 10-15 számolás.
Javítsd, bővítsd a meglévő vázlataidat vagy írj abból, amiből még nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!