El lehet végezni hamarabb egy Bsc szakot, mint amennyi a
megadott képzési idő?
Figyelt kérdés
Elkezdtem egy bsc szakot. Az első félév volt a legneccesebb, 14 tárgy volt, következő félév már csak 9 tantárgy, utána is 9, aztán az utolsó két félévre meg szinte csak 4-5 tantárgy marad félévente. Bár ugye ott már lesz egy két hetes gyakorlat, meg a szakdoga, de akkor is. Nem lehet azt, hogy én pl. egy olyan félévbe, amikor 6-7 tárgy van, 10-et veszek fel, és így akár egy félévvel vagy egy évvel megrövidülhetne a szak?
Persze a ráépülős meg a keresztfélévbrn induló tárgyakat bonyolultan kellene kombinálni, de elméletileg lehetséges ez az opció?
Ha az egymásra épülések és követelmények lehetővé teszik, akkor megoldható a dolog, nem tiltja semmi.
2021. jan. 1. 17:17
2/7 anonim válasza:
Persze, el lehet. 45 kreditnél többet is fel lehet venni, csak azt majd a to tudja elintezni. Előfeltételes tárgyat is fel tudtam már venniy ahhoz az oktató engedélye is szükséges, hogy engedi-e
2021. jan. 1. 17:33
3/7 anonim válasza:
Általában a ráépülés miatt nem. Ha van korábbi végzettséged, ahonnan be tudsz számíttatni tárgyakat, akkor például lehet. Meg ha a ráépülés engedi. Például nálunk hirdettek meg keresztfélévben egy ráépülős tárgyat, ennek köszönhetően tudott végezni fél évvel hamarabb, aki szemfüles volt. De általában ez nem így működik, már csak azért is, mert akkor azt a fennmaradó 30 kreditet is el kell oszlatni a képzés során és azért az is húzós tud lenni, ha nem úgy kalkulált az ember kezdettől fogva.
2021. jan. 1. 17:51
4/7 A kérdező kommentje:
A ráépülés úgy van ahogy elnéztem a tantervet, hogy utolsó két félévbe már nem nagyon lesz ráépülős.
Arra gondoltam, hogy eseteg úgy lehetne megoldani, hogy mivel keresztféléven nem nagyon indulnak tárgyak, most mondjuk felveszek egy olyat, ami 2. évbe lenne tavasszal, nem épül semmire, viszont arra már fog épülni majd valami, de az arra épülőt meg fel fogom tudni venni így szintén korábban. Még félévente 2 szabvál kell, következőbe felvennék 3-at, aztán maegint 3-at, így elfogyna a szabvál is a végére.
2021. jan. 1. 18:13
5/7 A kérdező kommentje:
Vagy akár szabadon választhatót 4-et is egy félévbe, amikor lazább.
2021. jan. 1. 18:15
6/7 anonim válasza:
Melyik egyetem melyik szakáról van szó? Csak a pontos válaszadás miatt kérdezem, mert ennél jobban mi sem fogunk tudni segíteni.
2021. jan. 1. 18:57
7/7 anonim válasza:
Amúgy ha van szakirányválasztás, az is akadályozni fog ebben. Mert a legtöbb esetben a szakirány felvételéhez szükséges minden (vagy a legtöbb) korábbi tárgy teljesítése, ráépülés ide vagy oda
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!