Szerintetek hogyan fog hatni a felvételi ponthatárokra a jelenlegi helyzet?
Tavaly érettségiztem és 403 pontom lett.
A ponthatár 370 volt a kiszemelt szakomon, tehát felvettek volna, de kihagyok egy évet és dolgozom.
A korábbi években a szakon 350-380 között mozgott a ponthatár, egyszer volt 392.
Szerintetek megnyugodhatok, vagy kezdjek el a biztonság kedvéért “B” opciókat keresni?
(Azt gondolom, hogy mivel idén lesz szóbeli, jobban fognak alakulni a pontok, mint tavaly, és kicsit tartok a növekedéstől...)
Előre is köszönöm a válaszokat!
A ponthatár lényegtelen.
Fix a felvételt nyert emberek száma. Az, hogy ezek mennyi pontot érnek el, mindegy. Az első x lesz féléve.
Gyengébb felhozatal esrten a pontszám csökken. Erősebb felhozatal esetén nő.
Ha így nézzük, az a kérdés, milyen jegyeket szereznek a felvételizők. Az meg nem attól függ, mennyit tudnak. Ahhoz a központi felvételi vizsga volt az egyetlen mérvadó. Most az érettségin, év végén a jegy teljesen független a tudástól arról függ, miként kezelni a tanár.
Talán lesz gyengülés, de akkor mindenkinél.
köszi a válaszokat!
az értékeléseket én sem egészen értem, amelyiket hasznosnak találtam, azt felpontoztam, a többinél meg simán nem értékeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!