Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt fizika vagy kémia...

Emelt fizika vagy kémia érettségi a könnyebb, milyen lehetőségeim vannak velük?

Figyelt kérdés

2020. dec. 27. 00:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
58%

Nem lehet mindenki mérnök,más szakterületeken is szükség van emberekre!

Itt mindenki azt írja,hogy legyél informatikus vagy mérnök aztán enyi,peddig péládul az orvosi is nagyon jó szak,sokal jobb mint egy mérnök vagy informatika szak.

Szerintem neki kell eldönteni mit szeretne,és tényleg ezt az informatikus meg mérnöki szak istenitést belehetne fejezni.

Rengetek remek szakma van ,mindenki kerese meg a neki megfelelőt ami igazán érdekli ,és ügyes is benne.Hiába megy mérnöknek ha neki nem az való csak kibukik,tanuljon olyat amit szeret és ért is hozzá.

Mindenki mérnöknek tanulna (előbb utobb az lesz ) akkor nem lesz munkahelyetek mert mindegyik helyet betöltik.Ugyan az lesz mérnök szakokal mint a jogász képzésel,20 ével ezelőtt alig volt ügyész ,most meg olyan sokan vannak ,hogy ha 5 évig nem venének fel senkit se a jogi karra még akkor se lenne gond.

Ügyészek mesélték nekem, 20 éve még az ügyéségen dolgozó takaritokat is küldték a jogi karra mert anyira nem volt ember,minden féle ösztön díjal,most meg olyan sokan vannak hogy csak protekcioval lehet munkát kapni oda,volt akit azért küldtek el mert csak négyes tanuló volt ,mert ötszor anyi ember jelentkezik mint amenyi hely van bőven tudnak így válogatni.

Sajnos ,így folytatódik ez tovább akkor a mérnöki szaknak is ez lesz a sorsa,peddig egykor az ügyéségeken se volt elég ember ,most meg nagyon sokan jelentkeznek.

Én igazábol azt vettem észre ,egyetemeken minden egyes szakon többen vannak mint amenyi ember kell a munkáltatoknak ,szoval mázli kérdése ,lesz e munkád vagy nem.Szoval tanulj csak annak aminek szeretnél ,enek van a legnagyobb értelme.

Ennek a mérnöki szak imádásnak 5 évet max 10 évet adok ,és ugyan az lesz mint a jogi karal ,már nem lesz olyan menő szak.

Gyakori tele van mérnökökel és informatikusal akik a saját szakjukat reklámozák,de abba nem gondolnak bele ha boldog ,boldogtalan,ménöknek tanul akkor előbb utobb nem csak munkahelyük nem lesz ,de mérnöki szak se lesz már anyira értékes ,ha olyan emberek is tanulnak ott akik nem szeretik a szakmát és nem csodálatosnak élik meg a mérnöki világot,csak a karrier miatt menek oda ,és sajnos egyre több ilyen ember lesz a mérnöki szakon.

Minden szakterületre kellenek emberek ,úgy hogy szerintem mindenki kerese meg a neki legmegfelelőbb szakot és tanuljon ott,akár egyetemről vagy okj képzésről,szakiskolárol van szó.

Nem kell azért egyetemre menni mert más azt gondolja,de ugyan ez igaz forditva is nem kell lemondani a tovább tanulásrol mert mások véleményére hallgatsz.

Persze ,mernöki szak valakinek minden álma akkor menyen csak oda ,hiszen nagyon izgalmas és értékes szak,de szerintem csak akkor van értelme mérnöknek tanulni ha nagyon érdekel valakit a mérnöki világ és minden vágya vagy álma hogy mérnök legyen ,de sajnos azt veszem észre egyre kevesebb ilyen van ,pont ez a karrierista felfogás miatt.

Ezt egy olyan ember írta akinek egy időben minden álma az volt ,hogy mérnök vagy fizikus legyen.

Én is csodálatosnak láttom a mérnöki világot ,de atól mert én szeretem nem kell mindenkinek mérnöknek mennie. Mindenki más és más dologban jó aról nem is beszélve rengetek szakma van ,mindenhova kellenek emberek nem csak mérnöknek.

2021. jan. 9. 02:09
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én idén emeltezek fizikából

Én is csak annyit tudok mondani hogy azt válaszd amelyik jobban le tud kötni téged

Szerintem meg a fizika könyyebb, vagyis könnyebbnek tűnik

Amúgy van olyan rész ahol átfedik egymást a tantárgyak és a kémiás barátomtól kérek segítséget :D

A lényeg hogy próbálok segíteni valasztani: ne a pénz motiváljon, mert akár jogász, akár agrár, gépész, villamosmérnök, gyógyszerész, vegyészmérnök, közgazdász, vagy akár művész, meg mittom én mit választasz a lényeg az hogy aki igazán jól csinálja kitűnik a tömegből!

+én hamár kémia-fizika akkor vegyészmérnök szakot vetném fel ;)

Oda meg lehet hogy a kémia jobb, de a fizika is jó

2021. jan. 21. 13:42
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

#11. Végig sem olvastam az agymenésed... Eleve hibás a kiindulási pontod.

Nem istenítem a mérnökök szakokat, csupán a gyógyszerészetivel hasonlítottam össze a gépészmérnökit, de azt is csak egyetlen fronton.

Azért ezeket mert a kérdező ebben a kettőben gondolkodik.

Nem volt itt szó orvosiról, stb.

Bár orvosnak pénzügyileg csak akkor éri meg igazán tanulni, ha az ember külföldön akar elhelyezkedni, ezt mellékesen jegyzem meg.

A feleségem gépészmérnök, dolgozott több multinál is már, évekig volt a konorrnál folyamat mérnök, ismerem a fizetéseket.

Apám titkárnője, a fordítóirodában pedig gyógyszerész, 15 éve dolgozik ott, ahelyett hogy gyógyszerészként dolgozna... Már sokat mesélt nekem arról, hogy mennyire megalázó pozíciók érhetőek el a többségnek és hogy mennyire nevetségesen lehet vele keresni.

Azt mondja, hogy a mai napig csak annyit keresne mint titkárnőként, úgy hogy hetente legalább 25 százalékkal többet kéne dolgoznia.

Mivel családot akarat (és alapított is), feladta ezt az egészet...

De azt is mondta, hogy egy csomó gyógyszerészetis diáktársa ma valami teljesen mást csinál...

A lánya pedig ennek ellenére az ETH Zürich gyógyszerészetihez hasonló szakán tanul, ami a gyógyszertárakkal is foglalkozik és “csak” 3 éves, tehát az ottani 2 gyógyszerészeti képzés közül a butább... De erről az egyetemről tudni kell, hogy az egyik legjobb a világon.

És Ő meg mondta, hogy a magyar gyógyszerészeti képzés, nemzetközileg híresen rossz...

Nem tudom, hogy mennyi benne az igazság, lehet hogy túlzónak, de én ezeket hallottam.

2021. jan. 21. 14:21
 14/15 anonim ***** válasza:
78%

"Eleve hibás a kiindulási pontod"?

Miért is?

Mindenhova kell munkaerő ez neked akár tetszik akár nem.

Nem lehet mindenki mérnök,mert ha mindenki mérnök lenne akkor csödbe menne a gazdaság,szükség van vendéglátosra,orvosra,tanára,stb.

Igazábol,hiába megy mérnöki szakra ha csak utálja ,és élete végéig egy olyan dolgot csinál amit nem szeret.

Nem beszélve aról,hogy ha nem jó mérnök vagy nem ért a szakmájához akkor,ugyan úgy keveset fog keresni,vagy kubukik az egyetemről,boldogtalan lesz,stb.

Egyre több olyan van akit nem is érdekel a szakmája,sajnos,csak a pénz ami nem nagyon nem jó.

Én csak anyit írtam hogy minden helyre kellenek emberek és tanuljon azt amit akar,nem kell mérnöknek lennie,ha nem akar,legyen amit szeret és ért hozá.

Legyen orvos,gyogyszerész,kémikus,ügyész,asztalos,kozmetikus,mérnök,filozofus,meterologus,apolonő,ovonő,stb,az ami szeretne lenni és ért is hozzá.

2021. jan. 22. 00:01
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

De fel tudod fogni, hogy a kérdező nem azt kérdezte, hogy tanár legyen e vagy orvos?

Illetve nem írta, hogy utálja a mérnökit, hanem pont azt írta, hogy abban gondolkodik???

2021. jan. 22. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!