Vizsgán, de inkább érettségin figyelembe veszik, hogy a diáknak nem voltak meg a megfelelő lehetőségei felkészülni?
Úgy értem, például szegény, nincs otthon internet, tablet, esetleg nem futja füzetre, tollra.
Én már régen jártam iskolába, és akkor is egy kissé elitebb közegben, gimnáziumban, nem ismertem ilyet, akinek ilyen problémája lett volna, de mégis tanulni akart.
Érettségin 4 év alatt ez kibukik, a tanárok az iskola tud segíteni használt tankönyvekkel, tanszercsomaggal, a számítógépterem használtàval, de nálunk volt példa szegény gyereknél, tisztasági csomagra, ruhákra is.
Egyetemen, pedig ha tényleg akar és tanul akkor kaphat kollégiumot, szociális segélyt, állami helyet, ösztöndíjat. Ha tényleg van esze és tanul akkor nem csak az iskolától hanem az államtól is megpályázhat ösztöndíjakat.
Valamiért én nem tudom elképzelni, hogy valaki olyan szegény lenne, hogy nincs pénze évente mondjuk 20 füzetre, aminek darabára kb 110-140 forint, meg 2 csomag tollra ami megint olyan 50 forint/darab.
Az pedig, hogy nincs net tényleg csak a legnagyobb szegénység közepén van, de még ott is megoldják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!