Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha folyamatban van egy A1...

Ha folyamatban van egy A1 jogosítványom, ahol már megvan a KRESZ vizsga, attól még el tudom kezdeni most az A2-t?

Figyelt kérdés
Most hogy jön a tél, nem igazán tudom folytatni az A1 tanfolyamból a vezetés részét, viszont haladni pedig szeretnék, mert eldöntöttem, hogy minden motor kategóriát megcsinálok. Innen jött az ötlet, hogy amíg stagnálás van, addig megcsinálnám A2-ből a KRESZT, hogy tavasszal már ezzel se kelljen foglalkozni. Ez reális?
2020. dec. 22. 15:36
 1/3 anonim válasza:

Szerintem nem reális.

A motoros jogosítványoknál nem látom az előfeltételeknél az a1 vagy a2 jogosítvány meglétét. 24 éves kortól lehet az A korlátlan jogosítvány letenni. Azaz ez a minimum korlátlan a forgalmi vizsgára. Szerintem teljesen fölösleges a szamár létrát végig mászni, ha minden motor kategóriát meg akarsz szerezni.

2020. dec. 22. 16:19
 2/3 A kérdező kommentje:
Az A nem korlátlan. Csak fölfelé korlátlan, de kisebb cm^3-re nem használhatod, amire a másik két kategóriát.
2020. dec. 22. 18:06
 3/3 anonim válasza:

Az "A" kategória fogalma és a kezdő vezetői engedély

Nemzetközi kategória; 600 cm³ hengerűrtartalom, illetve 40 KW motor teljesítmény fölötti motorkerékpár. Az "A" kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel az "A" kategórián túl vezethető még az "A2" és az "A1" kategóriába tartozó motorkerékpár, valamint - az orvosi érvényesség lejártát követően is, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig - segédmotoros kerékpár, lassú jármű és pótkocsija, kerti traktor és állati erővel vont jármű. Az elsőként szerzett nemzetközi kategóriás vezetői engedély a vizsga napjától számított két évig kezdő vezetői engedélynek minősül. A kezdő vezetői engedéllyel motorkerékpáron utas nem szállítható.

2020. dec. 22. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!