Olyat tanultok, ami hasznos, amivel könnyű elhelyezkedni vagy olyat, ami érdekel titeket?
Olyat sosem tanultam, ami ne érdekelt volna, de volt olyan közte, amire kevésbé volt piaci igény és nem is kifejezetten tetszett maga a munkakör, amiben dolgozhattam volna, illetve olyan is volt, amire jobban volt igény és jobban megfizették.
Nem tanulunk olyat, ami amúgy nem érdekel. Ha meg is fizetik, csak akkor, ha a tudás naprakész. És ha szarsz bele, soha nem fogod magad fejleszteni önszántadból.
Ha nem olyat tanulok, ami érdekel és úgy fogok dolgozni, hogy utálom az egészet, akkor mi értelme van az egész életemnek?
Az élet nagy részét a munkahelyemen töltöm. Szerintem jobb, ha nem utálom.
Nyilván ehhez kell egy adott családi háttér, hogy a megfelelő biztonságot meg tudja teremteni gyerekkorban. Szóval nem állítom, hogy ezt bárki megengedheti magának.
Köszi a válaszokat. Már van egy használható szakmám, ami kevéssè érdekel, de specializàlódni akartam benne, hogy könnyebb legyen az elhelyezkedés, ha váltani akarok később, de nem megy a tanulás. A munka megy, nem utálom egyaltalàn, csak nem tartom hasznosnak, de a tanulás más tészta.
Amit tanulnék, azzal viszont nehéz elhelyezkedni, de lehet mégis azzal lenne érdemesebb foglalkozni :)
Ez nagyon nehéz dilemma. Ezen töprengek én is jó ideje. Családomban erős az elv, hogy a biztos megélhetés az első, a szenvedély maradjon hobbi.
Esetleg elárulod, milyen szakmákról van szó?
Könyvelésben dolgozok, de multinál, így csak egy területet kell ismernem.
Viszont ami érdekel, az a geográfus szakma :D imádok utazni és minél többet megtudni a körülöttünk levő világról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!