Széchenyi István Egyetem en szerzett mérnöki diplomával mennyire könnyű elhelyezkedni?
Igen keresett szakma mind a kettő, nagyon sok mérnök hiányzik a munkaerőpiacról. Két kézzel kapkodnak a mérnökök után a munkáltatók, bárhol is végzett. Ez tény.
A BME-t azért istenítik, mert a műszaki szakok közül annak van országosan a legjobb képzése. Ez is tény. Viszont az, hogy boldog és kiegyensúlyozott BME-s hallgatóval sem találkoztam, az is tény :D
Összegzés: akármennyire erősebb a BME, bármilyen mérnöki diplomád is van, a munkaerőpiacon tökmindegy lesz, hogy BME-s vagy SZE-s a diplomád :)
Nem en irtam az elozo valaszt, de megerositeni tudom csak.
3 helyen dolgoztam eddig, es bar en magam a BME gepeszen vegeztem, a kollegaim nagy resze mashonnan jott. A legjobb mernokok, akikkel volt szerencsem egyutt dolgozni, szinte kivetel nelkul mashol vegeztek, szoval folosleges rangsort allitani. Ezt szerencsere a munkaadok is tudjak. Lehet nehany begyoposodott hely, ahova csak BME-s diplomaval vesznek fel embereket, de nem ez a jellemzo. Az elso melod utan pedig abszolut nem az lesz mervado, hogy hol vegeztel, hanem hogy mihez ertesz, es mit tudsz hozzatenni a ceghez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!