Hogyan legyek jobb dolgozat író?
Matekból egész jó vagyok, órán, házifeladatban mindig is én voltam a legjobb. Nagyon sok osztálytársamnak segítek megérteni, tanulni. Viszont, ha dogát írunk, mindig leblokkolok, és ilyen hármasokat írok. Nost is írtunk, a gép visszaküldte, hogy 11/20pontos lett. Viszont a házihaim eddig hibátlanok, tegnap este még egy haveromnak magyaráztam az egyik feladatot. Benne is volt a dogában, neki 3/3 pont, nemem 3/0pont, mert elszámoltam.
Most óra után mégegyszer megoldottam, persze, hogy hibátlan lett.. minden más tantárgynál fordítva van, pl. Bioszból azt hiszem, hogy nem tudok semmit, és ötösöket írok, mert minden beugrik.
A matek egy ideig mumus tantárgy volt, de amióta külön tanárt váltottam, azóta az egyik kedvencem, és ahogy mondtam, órán, házifeladatokban nagyon jó vagyok.
Lehet csak tudat alatt még mindig “félek” a matektól? Ez fejben dől el?
Mert nagyon frusztrál, és lehangol, hogy a munkámnak nincs meg a gyümölcse..
Idén érettségizek, és a (közép) matek nekem felvételi tárgy, kémiából emeltezek. Btw. a kémia számolásoknál is hasolnó. Órán, háziban nagyon mennek, de dogában meg csak vakarom a fejem, pedig nem nehezebbek a házinál..
Haladj sorban, nyugodtan, módszeresen. Ne hagyd, hogy bármi elterelje a figyelmedet. Ha egyedül, otthon írod meg a dogát, és teheted, akkor olvasd fel, ha az segít. Minden tényt vegyél figyelembe, ne ugrálj a feladatok és a sorok között. Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz.
Ügyelj a légzésedre. Lassan, egyenletesen lélegezz. Ha érzed, hogy befeszül a vállad, a nyakad, vagy visszatartod a légzésedet, akkor lazítsd el magad tudatosan.
Ügyelj az időre. Nem kell kapkodni, sem pedig elhúzni a dolgokat.
Tégy úgy, mintha a haverod jött volna segítségért. Amikor megkapod a feladatokat, mondd azt Magadnak, ez nem doga. Itt ül a Sanyi mellettem, én csak neki segítek. Vagy: ez csak egy házi, amit elfelejtettem időben beadni, és most egy órával a tanóra előtt összedobom. Nincs tétje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!