Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Átlagosan mennyi beadandót...

Átlagosan mennyi beadandót kaptok egy félévben?

Figyelt kérdés

Egyetemre gondolok, a szakot is írjátok le!

50 oldalnyi beadandó az átlagos? Ez az első félévem, munka mellett csinálom, pedagógia kar. Ha továbbra is egy szakdolgozatnyi beadandót kapunk minden félévben, nem tudom, meddig fogom bírni. :/

2020. dec. 9. 08:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
98%
Kb. tantárgyanként egy 10-15000 karakteres esszé volt, emellé vagy voltak még zh-k is, vagy csak simán ezt osztályozták. Mondjuk ez anglisztika szak, mindent angolul kellett írni, a szakdolgozatot is, ezért az átlagnál rövidebb volt a minimális elvárt terjedelem.
2020. dec. 9. 09:27
 2/13 A kérdező kommentje:
Én jelenleg 100.000 karakter felett járok, szintén vannak zh-k és szinte mindenből lesz vizsga is. Kutatni is rengeteget kell. Nem tudom, hogy napi 8 óra munka mellett meddig fogom bírni. :/
2020. dec. 9. 09:52
 3/13 anonim ***** válasza:
97%

Én gazdaság és menedzsment szakon vagyok most másodéves, eddig 2 nagyobb beadandóm volt az egyik egy 20.000 karakteres, a másik meg egy 16 oldalas azon felül meg csak ilyen 5 oldalas voltak az általánosak.

Amúgy a kollégiumi szobatársam biológia-történelem tanár szakos és nagyon sok beadandója volt első évben is (talán nem is láttam olyant amikor nem egy beadandót írt volna órákra), szerintem a tanárin ez a jellemző mivel úgy is oktatónak tanulsz ezért íratnak veled ennyit hogy jobban rögzüljön, hogy majd sokat kell írnod mindig.

2020. dec. 9. 12:18
 4/13 anonim ***** válasza:
97%
Első vagyok, még azt elfelejtettem írni, hogy sok tantárgyból kellett kiselőadást is készíteni, tantárgytól függően 5-15 perceset. Ahhoz is rengeteg kutatómunka kellett.
2020. dec. 9. 12:23
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Valóban logikus, hogy pedagógia szakon több beadandó van. Igazából nem is tudom, hogy mire számítottam. Jelenleg nem vagyok biztos benne, hogy levelezőn, munka mellett menni fog. Lehet, hogy megpróbálom átkérni magam 8-ból 6 órába, bár egyáltalán nem biztos, hogy erre vevő a cég. :/

2020. dec. 9. 13:31
 6/13 anonim ***** válasza:
85%
Én anglisztikás vagyok. Nálunk többnyire az irodalmas szemináriumokra kell beadandókat írni. Ezekre a legtöbbször minden órára kell írni egy-egy beadandót, de ezek max.1-2 oldal terjedelműek és nem mindig kell forrásokat használni stb., illetve valamikor irányított kérdéseket is szoktunk kapni hozzá. Valamint ugyanezen tárgyakból a félév végén szoktak kérni egy-egy 1000-3000 oldalas elemzést. Más tárgyakból nagyon ritkán fordul elő, hogy beadandót kérnek, előadásoknál max. plusz pontért, nyelvészetes tárgyaknál pedig inkább feladatlapok vannak.
2020. dec. 9. 17:47
 7/13 A kérdező kommentje:
Az 1000-3000 oldalt mire érted? Ennyit kell elolvasnotos az összes irodalmas tárgyból? :O
2020. dec. 9. 19:23
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Pedagógia BA szakos vagyok, nálunk pl. reflektív portfóliót kellett írnunk, min. 18-20 ezer karakternek kellett lennie (ez kb. 10 oldal), de én azt vettem észre, hogy nem olyan vészes, főleg, hogy online vagyunk. Volt más tárgyam, ahol csak egy rövid esszé kellett, reflektálni a félév során szerzett tapasztalatokra. Tavaly osztatlan tanárképzésen voltam, ugye ott alapból 2 szakom volt, ott sokkal megterhelőbb volt beadandót, szemináriumi dolgozatot írni és közben a zh-ra és a vizsgákra tanulni... Persze megértelek téged, neked így a munka mellett nehezebb is. Sikeres vizsgaidőszakot minden egyetemistának! :)
2020. dec. 9. 22:05
 9/13 anonim ***** válasza:
83%

6-os vagyok

Bocs, azt elírtam :D 1000-3000 szavas elemzést kell írni, nem oldalasat. Még jó :D Amúgy olvasni elég sokat kell, egy irodalmas tárgyból szokott lenni egy félévben 13-45 olvasmány (de ebben van vers és novella is, nem csak regény).

2020. dec. 9. 22:54
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Portfóliót nekünk is kell írni, kettőt, egyenként 20 oldal a lényegi részük (címlap, bibliográfia, ábrák nélkül). Mindenféle feladat volt benne: interjú feldolgozása, filmelemzés, reflexió, szakirodalom feldolgozása, bemutatása. Volt, hogy csak szakirodalmat kellett gyűjteni egy témához, hogy azt is gyakoroljuk. A végén meg össze kellett foglalni, hogy mit tanultunk. Ehhez jöttek még a kisebb beadandók. Most még többet kaptunk, mert pár tárgyból ez lesz vizsga helyett.

Már nagyon várom a februárt, az a munkahelyemen is egy laza időszak szokott lenni. Hirtelen nem fogok tudni mit kezdeni a rengeteg szabadidőmmel. :D

2020. dec. 10. 06:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!