Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Élelmiszermérnök vagy műszaki...

Élelmiszermérnök vagy műszaki menedzser?Továbbtanulási tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Ez a két szak tetszik legjobban,mindegyikbe megfog valami.

Élelmiszermérnökit élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök msc-vel szeretném elvégezni

Műszaki menedzsert pedig műszaki menedzser msc-vel,majd MBA-t is szeretnék csinálni ha ezt az irányt választom.

Szerintetek melyik irányba van nagyobb jövő?Álláslehetőségek?

A Debreceni Egyetemre szeretnék jelentkezni,mert az van a legközelebb lakóhelyemhez.

Előre is köszönöm szépen a segítő szándékú válaszokat.

2020. dec. 7. 14:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én egy alternatív lehetőséget vázolnék fel, hátha jó ötletnek tartanád, mivel nem ismerem az élelmiszeres szakot. A műszaki menedzser BSc után el tudsz menni mérnöki MSc-re is, több BME-s ismerősöm így csinálta. A képzés végére nem sok lemaradásuk van azokhoz képest, akik az adott mérnöki szak BSc-jét végezték, mivel sok az ismétlés mesteren.
2020. dec. 7. 19:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem fordítva többször előfordul és talán könnyebb is. Sok ilyen embert ismerek, bár én gépész vagyok.

Szóval hogy élelmiszermérnök Bsc-t megcsinálod, szakmai alapok meglesznek, ha van rá affinitásod TDK-zol meg minden. Majd ezután nevetve megcsinálod a műmen Msc-t, akár meló mellett is.

2020. dec. 8. 13:53
 3/5 A kérdező kommentje:

#2 nem éri meg akkor már inkább az elelmiszermérnökire épülő élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnöki szak?

Sok helyen olvasni hogy élelmiszermérnökként nehéz elhelyezkedni.Ez valós/igaz információ?

2020. dec. 8. 16:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A bér is lényeg nem csak az elhelyezkedés. Lehetsz mérnök 180-ért is meg 500-Ért is.
2020. dec. 8. 21:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát igen, meg ha irodai aktatologatóként többet keresnél mint egy bűzlő gyárban, akkor kész is a pályaelhagyó mérnök receptje... A konkrét szak kilátásait amúgy nem ismerem. A felvin minden szakhoz van egy grafika a "végzés utáni kilátások" aloldalon, ahol fizetés és egyéb statisztikák vannak. Azt hasonlítsd össze hasonló szakokkal.
2020. dec. 8. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!