Egyetemisták el-mesélnétek a tanulási szokásaitokat?
Csomószor elolvasom az előre kijelölt anyagrészt, közben csokit eszek mert ez baromi fontos de tényleg, meg iszok egy csomót, nem energiaitalt hanem pl ásványvizet, szörpöt, teát, és amikor már nagyon látom az összefüggéseket és mindent tudok valamihez kötni, akkor jöhet a köv. fejezet. Amikor érzem hogy nem bírom tovább, na akkor kell a legjobban nyomatni, nem szabad feladni.
Érdemes a fontos részeket kijelölni, de ha sokat jelölsz ki akkor ne neonszínű szövegkiemelőt használj, mert 3000 oldal után már nem kicsit b*ssza a szemed :) Ja és fülemben van füldugó, mert a zene meg a beszélgetés elvonja a figyelmet a tanulásról.
Én járkálok közben úgy olvasom az anyagot.:)
Az összefüggő tételeket egyben tanulom, nem külön. Elolvasom értelmezem magamban, utána amelyik rész nem tiszta arra visszatérek. Sőt sokat segít az is mikor pár csop.társsal összeülünk átbeszélni.
Nem tom, valahogy megmarad, de mikor a tanár írja az indexet abban a pillanatban elfelejtem az anyagot.pedig nem magolok. :)
Szakfüggő is... Nálunk jogon néha annyi az anyag, hogy örülök, ha egyszer át tudom olvasni és próbálok végig figyelni, hogy megmaradjon a lényeg. A paragrafusokat meg versként megtanulom. XD Máshogy nem lehet. :/
És deeeeee, energiaital, csoki, mert vizsga előtt van, hogy két napig nem alszik az ember...
De gondolom ahol képleteket kell tanulni ott érteni kell elsősorban, anélkül nem ér semmit.
Amúgy amíg bírom hanggal, én felolvasom, ha nagyon ráérek, a leglényegesebb dolgokat tényleg ismételgetem is. Első olvasáskor kiemelem a kulcsmondatokat (tényleg csak párat), végül a kiemeltet még átfutom.
tanulni? olyat mi nem szoktunk.
:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!