Mi a véleményetek arról, ha egy diplomás, egyetemett végzett ember lenéz egy másik embert azert, mert nincs diplomája?
Számomra nem szimpatikus az ilyen viselkedés, de megteheti.
Egyébként meg elhiszem, hogy most, középiskolásként igen optimista vagy és tetszik az a jövőkép, hogy 26 éves korodra kétgyerekes anyukaként önállóan boldogulsz az életben, de majd ne lepődj meg, ha a valóságban nem így lesz.
"vagy az en gondolkodasom ennyire gaz?"
Csak az életkorodhoz és a környezetedhez illően naiv.
Ha jó tanuló vagy menj egyetemre, boldog családod lehet jóval később is.
Aki anyagilag szerény környezetben él, az el sem tudja képzelni, hogy az értelmiségi és/vagy vagyonos családi háttér, mennyivel nagyobb előnyt biztosít egy gyerek(fiatal felnőtt) számára. Egyszerűen azért mert sosem volt benne része.
Az gáz, ha valaki csak ezért néz le egy másik embert. Én szeretnék egyetemre menni, szeretnék diplomát, ahhoz a munkához, amit szeretnék majd dolgozni, kell is. Ha lesz időm és kedvem, akkor esetleg egy másik szak is szóba jöhet, akár levelezőn később. De eszembe nem jutna lenézni valakit azért, mert nincs diplomája.
Nem mindenki az a tanulós típus, illetve nem minden szakmához kell diploma, pl. ha valaki fodrász vagy kozmetikus akar lenni, annak nem kell és így is lehet sikeres a munkájában. Ismerek ilyeneket.
Viszont én is azt gondolom, hogy ha valaki jó tanuló, megvan hozzá az affinitása és van valami, ami érdekli, akkor menjen inkább egyetemre, még ha nem is rögtön érettségi után. Gyógyszerész szak nem érdekel? Persze ez a te döntésed, neked kell eldöntened, mit akarsz, csak mondtam.
A gyerekeddel eltöltött időről itt egy statisztika:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!