Ilyen paraméterekkel lehet esélyem bekerülni az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájába, vagy felejtsem el?
A magyar nyelv és irodalom szakos diplomámat (tanárszakkal kiegészítve) a Károlin szereztem 2010-ben, és bár a szakdolgozatom jeles lett, az államvizsga lehúzta az eredményemet, így a diplomám minősítése csak "jó". Egyetlen tudományos publikációm van, ... ezt leszámítva csupa "tudománytalan", ugyanis az állandó munkám mellett könyvajánlókat írok egy folyóirat számára.
Az ELTE-n 2014-ben szereztem meg az informatikus könyvtáros szakos, MA-diplomámat, aminek a minősítése szintén csak "jó" lett.
Van két középfokú nyelvvizsgám , tehát a nyelvvizsgára vonatkozó kritériumot legalább teljesítem...
Könyvtáros vagyok, a jelenlegi munkahelyemen hat éve dolgozom, de kezdem úgy érezni, hogy valami komolyabbra, "mélyebbre" vágyom. Elmúltam harminc, szóval mondhatjuk, hogy későn érő típus vagyok, viszont most állok úgy anyagilag, hogy nem roppanok bele, ha pár évig csak a 100+ ezres ösztöndíjat kapom. Mindenképpen államilag finanszírozott képzésre szeretnék menni, önköltséges szóba sem jöhet.
A kérdésem elsősorban azokhoz szól, akik az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájában tanulnak. Ti mit gondoltok/tapasztaltatok? Ilyen szerény előélettel lehet esélyem? Nagy hátrány, hogy a magyar szakos diplomát nem az ELTE-n szereztem?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!