Kinek mi a véleménye a diákhitelről? Csak olyanok írjanak, akik már végeztek, és most fizetik vissza.
Ha minden jól megy szeptembertől kezdem az egyetemet, de mivel pótfelvételin jelentkeztem, költségtérítésesen leszek, így mindenképp meg kell igényelnem.
A kérdés inkább az, hogy a lehető legkevesebbet igényeljem, ami épphogy elég a tandíjra és az egyéb kiadásokra, vagy nyugodtan kibővíthetem, hogy kevesebbet kelljen dolgoznom mellette, és többet tudjak tanulni, hogy ezáltal növeljem az esélyét, hogy átvegyenek államira?
10 féléven keresztül kértem a maximumot folyamatosan...
most már végeztem,dolgozok,egyéb számlák mellett "eltűnik" ez a pár ezer forintos csekk...
mérnökként végeztem,jó állásom van,nem gond visszafizetni (nagyobb összeggel fogom majd ha kifizettem a kocsim)
de ha bölcsésznek mész,akkor fel ne vedd,ezt akkor is fizetned kell, ha munkanélküli segélyen fogsz élni...
A testvérem felvette a maximumot, és informatikusként szar állása lett, végül az örökségéből fizette vissza egybe az egészet, hogy ne szívjon vele havonta.
Nekem azt mondta, hogy 40 ezer ft/hó lett volna a részlet, a fizetése meg 65 ezer ft nettó/hó.
A 40 ezer ft/hó nekem kicsit soknak tűnik, és a testvérem is szeret anyagiakban hazudni, de az biztos, hogy nyugdíjig nem fizetgetheted a diákhitelt.
Környezetmérnökire megyek, azzal valószínűleg könnyebb munkát találni, mint a bölcsészdiplomával. :-)
Köszönöm az eddigi válaszokat.
A diákhitel törlesztési összege a fizetésedhez fog igazodni!
Magyarul, ha minimálbért keresel (legrosszabb esetben), semmi esetre sem kell 40 ezret törlesztened!
Maximum 4-5 ezer forintot.
És ezért mondják azt, hogy fizetheted vissza életed végéig, mert azt a 1,5-2 milliás összeget 4-5 ezresével törleszted!
első vagyok
nem értem a lepontozást de mind1
unokatesom most végzett,felvette ő is végig a diákhitelt....4300 a havi törlesztőrészlet...
a 40ezres válaszoló hülyeséget ir...
Köszönöm a válaszokat!
A lepontozás ügyében mosom kezeimet, még nem pontoztam, de szerintem lehet, hogy a bölcsész karra tett megjegyzésed miatt kaphattad. Valaki biztos rosszul viseli.
Lehet rosszul viseli, de ez az igazság.
A bölcsészdiploma szart sem ér. Mégis sokan odamennek, csak hogy elmondhassák magukról hogy diplomások.
Elég sok bölcsészt láttam már McDonalds-ban...
"Szia egy sajtburgert és egy nagy kólát kérek"...a hasonló kérések teljesítésén kívül másra nem jó.
Tudsz olvasni kisfiam???????
"a 40ezres válaszoló hülyeséget ir..."
Leírtam azt is, hogy a testvérem hazudós!!!!!!!!!!!!!!!
Mit nem értesz?????
Én magam is kíváncsi voltam, hogy ki mit mond arra, hogy 65 ezer nettó a fizetése és ebből 40 ezer lett volna a hitel.
Mielőtt pofázol, olvasd el, amit a másik ír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!