Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kinek mi a véleménye a diákhit...

Kinek mi a véleménye a diákhitelről? Csak olyanok írjanak, akik már végeztek, és most fizetik vissza.

Figyelt kérdés

Ha minden jól megy szeptembertől kezdem az egyetemet, de mivel pótfelvételin jelentkeztem, költségtérítésesen leszek, így mindenképp meg kell igényelnem.

A kérdés inkább az, hogy a lehető legkevesebbet igényeljem, ami épphogy elég a tandíjra és az egyéb kiadásokra, vagy nyugodtan kibővíthetem, hogy kevesebbet kelljen dolgoznom mellette, és többet tudjak tanulni, hogy ezáltal növeljem az esélyét, hogy átvegyenek államira?

2010. aug. 10. 01:53
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

10 féléven keresztül kértem a maximumot folyamatosan...

most már végeztem,dolgozok,egyéb számlák mellett "eltűnik" ez a pár ezer forintos csekk...

mérnökként végeztem,jó állásom van,nem gond visszafizetni (nagyobb összeggel fogom majd ha kifizettem a kocsim)

de ha bölcsésznek mész,akkor fel ne vedd,ezt akkor is fizetned kell, ha munkanélküli segélyen fogsz élni...

2010. aug. 10. 06:58
 2/9 anonim ***** válasza:
35%

A testvérem felvette a maximumot, és informatikusként szar állása lett, végül az örökségéből fizette vissza egybe az egészet, hogy ne szívjon vele havonta.

Nekem azt mondta, hogy 40 ezer ft/hó lett volna a részlet, a fizetése meg 65 ezer ft nettó/hó.

A 40 ezer ft/hó nekem kicsit soknak tűnik, és a testvérem is szeret anyagiakban hazudni, de az biztos, hogy nyugdíjig nem fizetgetheted a diákhitelt.

2010. aug. 10. 08:59
 3/9 A kérdező kommentje:

Környezetmérnökire megyek, azzal valószínűleg könnyebb munkát találni, mint a bölcsészdiplomával. :-)

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2010. aug. 10. 11:29
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A diákhitel törlesztési összege a fizetésedhez fog igazodni!

Magyarul, ha minimálbért keresel (legrosszabb esetben), semmi esetre sem kell 40 ezret törlesztened!

Maximum 4-5 ezer forintot.

És ezért mondják azt, hogy fizetheted vissza életed végéig, mert azt a 1,5-2 milliás összeget 4-5 ezresével törleszted!

2010. aug. 10. 11:36
 5/9 anonim ***** válasza:
81%

első vagyok

nem értem a lepontozást de mind1

unokatesom most végzett,felvette ő is végig a diákhitelt....4300 a havi törlesztőrészlet...

a 40ezres válaszoló hülyeséget ir...

2010. aug. 10. 17:58
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A lepontozás ügyében mosom kezeimet, még nem pontoztam, de szerintem lehet, hogy a bölcsész karra tett megjegyzésed miatt kaphattad. Valaki biztos rosszul viseli.

2010. aug. 10. 23:52
 7/9 anonim ***** válasza:
40%

Lehet rosszul viseli, de ez az igazság.

A bölcsészdiploma szart sem ér. Mégis sokan odamennek, csak hogy elmondhassák magukról hogy diplomások.

Elég sok bölcsészt láttam már McDonalds-ban...

"Szia egy sajtburgert és egy nagy kólát kérek"...a hasonló kérések teljesítésén kívül másra nem jó.

2010. aug. 16. 17:25
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
elsőnek: ment a zöld kéz kárpótlásul:)
2010. aug. 16. 17:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Tudsz olvasni kisfiam???????

"a 40ezres válaszoló hülyeséget ir..."

Leírtam azt is, hogy a testvérem hazudós!!!!!!!!!!!!!!!

Mit nem értesz?????

Én magam is kíváncsi voltam, hogy ki mit mond arra, hogy 65 ezer nettó a fizetése és ebből 40 ezer lett volna a hitel.

Mielőtt pofázol, olvasd el, amit a másik ír.

2010. aug. 17. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!