Ez irigység vagy rosszindulat?
Figyelt kérdés
Van egy barátnőm az egyetem (illetve volt), ő recepciósként dolgozott az egyetem mellett én pedig felvételt nyertem egy elg komoly céghez egyetem alatt,ahol a szakmai gyakorlatomat is megcsinálhatom.
Amikor ez kiderült, folyamatosan keresztbe akart nekem tenni,de úgy csinálta,hogy kívülről ez nem látszott. Csak sokszor odaszúrt megjegyzéseket,vagy ha rudta hogy dolgozom,akkor akart pl dolgozni egy közös csapatmunkás projekten és ellenem uszította a csapat többi tagját,hogy én kihúzom magam a feladatokból (nem erről volt szó,csak direkt akkor akart valami csapat megbeszélést,amikor én éppen dolgoztam).
Miért kell erre ilyen irigy lenni?
Ő pl többet keres,mint én.
2020. nov. 3. 23:16
2/3 Sofiel válasza:
Esetleg egyszer érdemes lenne négyszemközt feltenned a kérdést neki. Nem támadóan és felelősségre vonóan, hanem a saját érzésedet megfogalmazva: te úgy érzed az utóbbi időben, mintha valami megváltozott volna köztetek, van-e valami oka ennek, mi bántja? Ahogy elmondod, nem sok esélye van, hogy őszinte választ kapsz, de akármit is mond, megkérheted (szintén udvariasan), hogy a közös projekteknél vegye figyelembe a beosztásodat, és konkrétan mondd meg, hogy mikorra ne tegyenek közös programot, vagy ha nem tudod előre, akkor ajánld fel, hogy mindig miután megkapod a beosztást, mondjuk hétfő délutánonként egyeztessétek az a heti közös programokat. Így, ha konkrét kérésként fogalmazod meg, akkor nem tud ellene mondani anélkül, hogy nyíltan ellenséges ne legyen. Viszont akárhogy is alakul, fontos, hogy a csoport többi tagjával direktben tartsd a kapcsolatot, és nekik is ugyanezt a kérést mondd el. A manipulatív emberek legnagyobb fegyvere, hogy középen állnak és ferdítik az információt mindkét irányba.
3/3 anonim válasza:
Semmi értelme megkérdezni tőle, hogy mi baja van. Úgysem fogja megmondani. Az ilyen aljas, utolsó undorító férgek szembesítésnél csak sunyítanak, lelepleződésnél tagadnak. Dobd ki a csajt az ismerettségi körödből és tiltsd le. Meglátod, olyan érzés lesz, mintha egy válladra nehezülő sziklától megszabadultál volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!