Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Pszichológia szakról mit kell...

Pszichológia szakról mit kell tudni ilyen értelemben? Tapasztalat?

Figyelt kérdés

A pszichológia szakon mennyire nehéz a matek és a számítástechnika? A bioszos részről úgy olvastam, eléggé nehéz. Második szaknak meg lehet csinálni, egyáltalán van értelme ha csak érdeklődésből csinálnám meg és nem ezzel akarok elhelyezkedni? Ha egy másik BTK-s szakon lennék PhD-hallgató, közben beleférne pszichológia szakra járni vagy kizárt dolog?

Ha anno gimiben nem csináltam biosz érettségit, az probléma?

Amennyiben nem jelentkeznék és nem lennék ott hallgató, hanem úgy döntenék, hogy kíváncsiságból azért 1-1 kurzusra bejárnék, nyilván előadásos órákra, az vajon mennyire megengedett?

Van itt olyan, aki második szaknak végezte el vagy valami más szak mellett csinálta?

2020. okt. 27. 16:47
 1/10 anonim ***** válasza:
11%

A matek "csak" statisztika, teljesen jól teljesíthető, de oszlopos tantárgy, átszövi az egészet, mert eljátszanak azzal, hogy mérhetővé próbálnak tenni nem mérhető dolgokat, és ezért tudományosabb hatása van a dolgoknak laikusok szemében. Informatikára nem emlékszem, hogy lett volna, nyilván kellett beadandókat írni, de semmi egyéb géppel kapcsolatos dolgo nem volt. Matekból némi excel alapok.

Ha van rá pénzed, időd és türelmed, akkor plusz egy feleslegesnek el lehet végezni, egyébként sok értelme nincs.

Nem egy nehéz valami, minimális olvasgatással lehet hozni a kettest, kicsit több szorgalommal a 3-4-est is.

Csak bejutni nehéz, elvégezni akárki el tudja.

Az előadásokon senki nem veszi észre odajársz-e vagy sem, bármikor beülhetsz.

Én nem más mellett végeztem el, csak elsődleges célom volt, aztán meg jól otthagytam, amikor rájöttem miről szól. Jó a marketingje manapság, meg a csapból is az önismeret folyik, aztán a hátterem meg majdnem nulla. A nőklapja café-n is tanulsz annyit.

2020. okt. 27. 17:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hova/ mikor jártál első, hogy ennyire utálod ?

Mondjuk az, hogy mi felesleges, az szerintem eléggé relatív. Jó pszichólógust alig találni, felhígult a szakma, mert tucatjával jelentkeznek és végzik el olyanok, akiknek csak a neve tetszett meg,( plusz amit elképzeltek), így nem is adják vissza azt, amit egy "szenvedélyes" szakember adni tud.

2020. okt. 28. 09:18
 3/10 anonim ***** válasza:
43%
2 éve hagytam ott a Károlit. Szenvedélyes szakemberrel (ahogy írod) nem találkoztam. Ítélkező, kirekesztő magatartással, sarkos véleményekkel és végtelen arroganciával igen (tanári oldalon). A tanulótársak jószívű, okos, naív emberek voltak, akik felnéztek a "tanárokra", de véleményem szerint nem sok mindenkire kellett volna. Minél magasabbra néztem a rendszerben, annál ellenszenvesebb és annál diktatórikusabb véleményekkel találkoztam változatos témákban és pszichológiai irányokban, ami egy idő után elakadt a torkomon, és nem is igyekeztem lenyomni, mert ennyire nem kell az a papír.
2020. okt. 28. 09:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Talán a stat és a biosz a legnehezebb, ezek hangsúlyosak is a krediteket nézve. Megoldható de azért nehéz, nem egy sétagalopp, ezt neked kell megítélni hogy mennyi erős maradnak PhD mellett egy teljes értékű szakra.

Egyébként úgy simán nem járhat az be órákra, virushelyzet van, folyamatosan azt nézik hogy minél kevesebben tartózkodjanak az egyetemen. Erre ne alapozz.

2020. okt. 28. 09:44
 5/10 anonim ***** válasza:
Meg szerintem nem is lenne fair csak úgy órákat látogatni anélkül hogy fizetnél érte. Az ott levő diákoknak vagy az állam vagy ok maguk fizetik a képzési díjat, hidd el hamar kibukik ha te ott csak úgy besetalsz.
2020. okt. 28. 09:47
 6/10 anonim ***** válasza:

Első sajnálom ezt a helyzetet...

Senkit nem akarok megbántani, de én se hallok mostanában jót a Károli pszichólógia szakról :(.

Remélem azóta megtaláltad a helyed valahol máshol .

2020. okt. 28. 10:52
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Ezt a "besétálós" dolgot azért kérdeztem, mert más gyakoris kérdéseknél meg azt válaszolták a kérdezőnek, hogy persze, nem fog feltűnni ha bemegy egy előadásra, meg az előadás amúgy is nyilvános meg bemehet az is, aki nem egyetemista.

Nem pszichológia szakról volt szó szerintem, már nem emlékszem milyen szak de több kérdésnél olvastam hasonló véleményt.

2020. okt. 28. 11:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Előadáson 100+ ember volt bent, még egy fel sem tűnik senkinek. Ezt állítom. Korona helyzetben nem voltam bent, így per pillanat nem tudom, milyen, de 2 éve akárki besétálhatott volna. Szó szerint.
2020. okt. 28. 12:39
 9/10 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy az egyetemi előadások nyilvánosak, bárki bemehet rájuk. Egy ELTÉn, Károlin fel se tűnne senkinek, hogy nem jársz oda.

Persze most vírushelyzet miatt nem hinném, hogy megtartják őket offline, de később simán bemehetsz rájuk.

2020. okt. 28. 13:15
 10/10 anonim válasza:
100%

Én a Pázmányon tanulok pszichológiát és imádom. A biológia nagyon hangsúlyos, szinte az összes tárgyban megjelenik. A neuroanatómia a leghangsúlyosabbm, de minden szervrendszeren és az egész élettanon is át kell rágnod magad. A matek... Hát mint az előttem lévők is mondták, "csak" statisztika és valóban ez is átszövi az alapképzést. Én azt hittem, utálni fogom, de egyáltalán nem. Sosem volt gondom a matekkal, kellő mértékű szorgalommal teljesen teljesíthetőek a tárgyak. Kifejezetten informatika nincs, de statisztikából az első félév után a "papíros" számolás után a statisztikai programcsomagok jönnek képbe. Alapvetően én hülyeségnek tartottam, hogy miért kell ilyet tanulnom, de rájöttem elég hamar, hogy aki kutató lesz vagy kísérleteket, felméréseket fog végezni, annak ez nagyon nagyon fontos, viszont a mesterképzés nem elég önmagában, hogy oda besűrítsék ezt, szóval értem, hogy alapszakon miért kell ezt "lenyomni minden hallgató torkán".

Nem tudom, hogy a Károlin milyen tanárok vannak, de én egy árva rossz szót nem tudnék szólni a PPPKE-s tanárokról. Elkötelezettek, segítőkészek, hallgatóközpontúak, nem is lehet nem szeretni őket. (legalábbis akik engem tanítanak, természetesen nem ismerek minden tanárt) Van egy kettő, akik más egyetemekről valók, hát nem mindegyik lopta be magát a szívembe, de amúgy köztük is van nagyon-nagyon jófej, igazi szakember, de van kevésbé szimpatikus is, aki inkább szeret szivatni.

Szerintem önmagában a pszichológia mindnekinek tud adni valamit és többé tenni az életét. Ez tényleg magára a pszichológiára vonatkozik, azonban az egyetemen nagyon-nagyon sok az alapozó tantárgy, amelyek totál feleslegesnek tűnnek, de idővel rájön az ember, hogy nem azok. Neked kell eldöntened, hogy megéri ezeken átrágni magad vagy sem. Ha nem akarnék ezzel foglalkozni én nem biztos, hogy belevágnék.

2020. nov. 26. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!