Miért mondják mindenhol az egyetemisták, hogy csak kínai zacskós levesen élnek? És ha te mást eszel miket?
Figyelt kérdés
Ennyire nem tud senki főzni egyetemen? Vagy mi van?
Én is egyetemista vagyok most és én úgy vagyok vele hogy ezek a zacskós levesek semmit nem érnek inkább megfőzöm magamnak az ételt és az legalább ér is valamit. Mondjuk ahogy hallottam sok oldalon azt mondják hogy azért eszik ezt mert nincs nagyon pénzük de amennyi meg erre elmegy abból meg már rendes ételt is vehetnének és megfőzhetnék.
2020. okt. 22. 16:19
1/4 anonim válasza:
Mert elverik az összes pénzt piára meg bulikára és ciki vagy nem tudnak főzni még alap kaját sem. A hivatalos kifogás az, hogy az drága meg a tanulástól venné el az időt, xar a konyha a koliban, albiban stb.
2/4 anonim válasza:
Sosem ettem zacskós levest a 6 év alatt csak normális kajákat és jellemzően este főtt ételt.
3/4 A kérdező kommentje:
1-es Sajnos az én szobatársam is elverte mindig ivott, meg még egy baja volt hogy nem változatos a kaja és ha megunta amit otthonról hozott inkább nem ette meg az ételét csak mondta hogy őneki semmi sincs enni és hogy most mi legyen. Amúgy ez a éttel megunása odáig ment hogy a hűtőnk álandóan tele volt a romlott ételeivel és kidobni egyáltalán nem akarta végül ráálltam hogy folyamatosan nézegetem hogy mi romlik meg neki és kidobáltam mert azt nem lehetett bírni, amúgy én nem tudom hogy az mit csinálhatott otthon ha ilyen igénytelen volt a kollégiumban.
2020. okt. 22. 17:32
4/4 anonim válasza:
Szerintem ez ilyen eltúlzott sztereotípia, de azért valahol van alapja is. Nekem az a tapasztalatom, hogy az egyetemisták közül nagyon kevesen főznek magukra (most főzés alatt a "normális" alapanyagból való főzésre gondolok és nem az ilyen instant, mirelit stb. dolgokra), mert a főzés macera, idő és az sem biztos, hogy anyagilag megéri. Én alapvetően otthonról hordtam magammal a főtt ételt dobozolva (a legtöbb ismerősöm, barátom egyébként így csinálta) és csak egy-egy alkalommal készítettem valamit magamnak a kollégiumban (ami megint más történet, mert az nem a saját konyhád, másokkal is osztozol rajta, nem olyan szuperul felszerelt, kicsi stb.), de az is a tipikus "megúszós kaja" volt pl. tészta. Én mindig egyedül magamra főztem és egy főre főzni szerintem nem annyira éri meg... még hideg kaja esetében (pl. kenyér, fevágott, sajt, zöldség, joghurt stb.) is csomószor előfordult, hogy ki kellett dobnom, mert az örökkévalóságig tartott volna mire elfogy. Ugyanez volt a főtt étellel, nehéz belőni az adagokat és, ha kiszámolja az ember akkor látja, hogy nem feltétlenül spórol rajta. Nekem sokkal jobban bevált, hogy rendeltem vagy beültem valahová enni, ha már elfogyott az otthonról vitt kajám. Az időt is sajnáltam rá, mert sokkal hasznosabban is el tudtam tölteni azt az időt, amit főzésre szántam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!