Miből áll az "alkalmassági vizsga" (konduktív pedagógia, pedagógia)?
Akkor az Educatio kiállítás után megválaszolva saját kérdésemet, ha valaki rákeresne:
Az alkalmassági áll egy erőnlétfelmérésből, ahol futni kell, és utánzással gyakorlatokat csinálni ütemre (majdnem aerobik).
A beszédkészség vizsgálata nagyon egyszerű. Átolvashatsz egy szöveget, amit aztán fel kell olvasnod, és elbeszélgetni a logopédussal. Ő közben teszteli a hallásodat valamilyen szinten, figyeli a beszéded tisztaságát, ritmusát, esetleges beszédhibáidat. Ha valami nem jó, elbuktad, alkalmatlan vagy. Erős tájszólás is (pl. érthetőséget nagyban nehezítő zárt ejtés) kizáró ok. Azért elég furán beszélt az egyik lány a Pető pultjánál...
Hogy mit takar a "stb."? :D Hát énekelni kell! Bevinni 10 népdalt, ebből elénekelni amelyikre rámutatnak. Aztán ritmust kell visszatapsolni, és hangsort visszadúdolni. Elméletben kérhetik azt is, hogy énekeld el újra a népdalodat, csak most vidd feljebb / lejjebb néhány hanggal, de ezt ritkán szokták. (Én például csak ezen buknék el.)
Képzeld én csütörtökön megyek az ELTE TÓFK előalkalmassági vizsgájára...
Eddig az énektől nem paráztam,csak a tesitől,de mostmár mindháromtól félek :-)
Azt akarom,hogy felvegyenek.
Te hova jelentkeznél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!