Szeged, Tanítói Alkalmassági Vizsga. Ki volt már rajta? Akár régebbről is.
Hát eléggé húzós volt az eltén.
A tesin széthajtottak minket, minden volt ami a követelmények között szerepelt.
Az ének könnyű volt, de csak azért mert alapból jó hangom van, kellett szolmizálni, az kissé döcögős volt.
A beszéden meg olvasnunk kellett egy közepes méretű bekezdést.
Esetleg valami részletesebben?
Hát sajnos arról érdemben nem tudok nyilatkozni, mert elég kivételes eset volt az enyém... Eleve 20 dalt kellett ugye vinnünk, ebből mindenkivel elénekeltettek 2-3-at, legalábbis akikkel beszéltem.. Nálam elkérte a lapot, elénekeltetett egyet. Miután végeztem, megkérdezte, hogy te ének suliba jártál, ugye? Hallani a hangodon...
Csak néztem rá.. Végül mondtam, hogy SOHA nem jártam semmilyen énekes suliba, se semmi hasonlóra.
Nagyon meglepődött, megdicsérte a hangom, és már át is tért a szolmizálásra...
Elém rakott egy kis füzetet, volt benne egy sor, arra rámutatott, hogy énekeljem el. Nem ötvonalas rendszerben volt, hanem csak így nézett ki :
4 hang terjedelmű volt, szó,mi,ré,dó.
A kezdőhangot ő énekelte fel, innentől nekem kellett. Az utolsó két hangot nem tudtam jól, addig segítgetett, hogy kicsit feljebb/lejjebb, míg ki nem tudtam énekelni... végül elköszönt tőlem, én is tőle, és ennyi volt. De nem hiszem hogy az átlagra ez vonatkozik.
De ha ez megnyugtat, én meg a tesitől paráztam. A kondim kb nulla, asztmás voltam/vagyok 10 éve. Most már enyhült, de ugye előtte táncoltam, meg tornáztam, amikor kiderült annyira ki voltam a gyógyszerektől, hogy évekig nem csináltam semmi aktívat.. Most, hogy már alig vannak komoly tüneteim, a kondim nem került elő csak úgy. Szétizzadtam magam, alig kaptam levegőt, és hányinger is kerülgetett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!