Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi az új wifi jelszó az...

Mi az új wifi jelszó az iskolákban? (GUEEST_VENDEG)

Figyelt kérdés

2020. okt. 8. 15:23
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Inkabb_Tanulj_2020
2020. okt. 8. 15:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Amit beállítanak. Honnan szívjuk ki hiszen nem egységes minden iskolában a jelszó, sőt sok iskolában nyílt a wifi hálózat és nem kell jelszó.
2020. okt. 8. 15:39
 3/7 anonim ***** válasza:
61%
Ott van a faliújságra kiírva..
2020. okt. 8. 15:45
 4/7 anonim ***** válasza:
78%
Feltételezem nem véletlenül nem nyilvános hálózat, hanem jelszóval védett...
2020. okt. 8. 20:16
 5/7 anonim válasza:

Ilyen kérdéssel (amiket gyanítom, mind Te írtad ki) gyakran találkoztam mostanában.

Mivel egyiknél sem írtad, melyik iskola, nem is lehet rá hiteles választ adni, hiszen iskolánként, sőt azon belül területenkénk/emeletenként eltérhet.

Pl. a közvetlen közelemben van 2 iskola, mindkettőnek ugyanaz az igazgatója, illetve az IT 'csoport' (három fő) is ugyanaz mindkét helyen (oda mennek, ahol szükség van rájuk), mégis minden 'vendég' hálózat neve (SSID) és jelszava is eltér. Pedig csak kapun kívülről lehet telefonnal észlelni 'vendég' wifi -kből legalább 3 -at/épület. Na akkor itt azt kellene tudni, melyik épület/melyik 'vendég' hálózat.

Viszont ha még a város sem egyezik, akkor még több adatot kellene kiírnod arról, pontosan melyik intézmény melyik hálózatának is akarod tudni a jelszavát.

És ekkor jön a morális/büntetőjogi kérdés: Ha tudom is a jelszót, meg adhatom -e? Nem az én hálózatom, nem én felügyelem, nincs okom megadni egy intézmény hálózatának jelszavát + nincs is jogom ezt megtenni.

Tehát: ha Te nem tudod az adott intézményen belül hivatalos úton (tanári kar/IT csoport/stb) megszerezni a jelszót, akkor ne is várd, hogy itt a fórumon (ami nem az illegális megoldások cserélgetésére készült) segítséget kaphatsz, mivel nem legális/ütközik a fórum szabályzatával.

2020. okt. 9. 14:01
 6/7 anonim válasza:
M4NMAJCR ;)
2020. okt. 17. 15:00
 7/7 anonim ***** válasza:
vagy: WFobWsXUJNun=y[6wBqjgDFZCPyx@Vaj5W2!5c2eqr(DfCh@]mHxovsrm@5Z
2020. okt. 17. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!