Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak én érzek így a "szakkönyv...

Csak én érzek így a "szakkönyvekkel"?

Figyelt kérdés

Egyetemeken mindenkinek van ajánlott szakkönyve/jegyzete vagy akár egyetem mellett valami szakmai. Nem tudom, hogy csak én vagyok-e így vele, de nekem ezek közül rengeteg érthetetlennek tűnik. Mármint, van ami korrekten meg van írva, de van ami mintha direkt azért írodott volna, hogy valami szakmailag óriásit tegyen az asztalra az illető, de azt aki nem ezzel foglalkozik 5-10 éve vajmi kevés eséllyel érti meg.

Utóbbi mondattal semmi baj nem lenne, de nekem kicsit úgy tűnik mintha aki az adott témában kiad egy könyvet az rendszerint az előbb megírt szakmai könyvet "hivatkozza be" tehát sokszor mintha esélytelen lenne olyan könyvet találni amiben másképp/érthetőbben van megfogalmazva az adott dolog. Ez nem tudom, hogy csak nálunk van-e így, vagy csak én tapasztalom.

Aki erről gondol valamit azt szívesen várom.

2020. okt. 2. 21:37
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Én is ezt gondolom, szakkönyv nem biztos, hogy jó tankönyv.
2020. okt. 2. 21:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Egyetemi jegyzetet azért szoktak írni, mert referencia, jól jön doktori után, nem is azért, hogy a diákok megértsék az anyagot
2020. okt. 2. 21:59
 3/6 A kérdező kommentje:

Örülök hogy nem csak én vagyok így vele.

Megnyugtató, hogy nem én látom rosszul és egyben elszomorító is.

2020. okt. 2. 22:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Gondolom hogy amikről beszélsz, azok a tananyag mellett ajánlott olvasmányok. Tehát nem tartoznak az anyaghoz, annál magasabb szintűek. Ezek nyilván azoknak a diákoknak vannak akiket érdekel az adott tárgy, jók belőle és szívesen szánnak rá plusz időt, hogy elmélyedjenek.

Ha találsz valamit ami amúgy érdekelne, csak nem érted meg az adott könyvet, akkor például az adott tárgyból a tankönyv forrásait érdemes böngészni szerintem. Vagy akár interneten is utánaolvasni, biztosan találsz olyan oldalt ami megbízható és elmagyarázza. És ha már elég tudást összeszedtél, akkor jöhetnek a szakkönyvek. De nyilván az nem fog menni hogy minden tárgyban ennyire elmélyedj.

2020. okt. 2. 22:14
 5/6 A kérdező kommentje:

Azért jutott eszembe a kérdés, mert több "jegyzetnél" is észrevettem ezt, több egyetemnél. Mivel azonos tantárgyak több egyetemen futnak, így sokszor lehet találni "jegyzetet" az adott témában más iskoláknál is.

Amúgy diákat is találtam fenn a neten, sőt szakszövegeket is amikor rákerestem a dolgokra. Ami benne van egy diában akár neten akár máshol rákeresek és van, hogy ugyan azzal a szöveggel be van téve egy diára.

Innen jött a kérdés:)

2020. okt. 2. 22:43
 6/6 anonim ***** válasza:
El kell adni azt is. Sokszor a tanár saját könyve az ajánlott vagy kötelező. Nem kell minden szrt elolvasni, csak azért, mert felírták a listára.
2020. okt. 3. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!