Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Honnan kaphatok segítséget a...

Honnan kaphatok segítséget a szakdolgozathoz?

Figyelt kérdés

Egyelőre sehol sem tartok vele, még nincsen sem témám, sem konzulensem és nem is tudom, hogy milyen irányba induljak el. Még nincsen meghatározva a pontos határidő, de kb. október második felében kell majd leadni a témabejelentőt.

Nincsenek ajánlott témák (egy 4 éves lista van kirakva a folyosón, teljesen általános témákkal -ami kb. 0 segítség - és olyan oktatókkal, akik már rég nem is dolgoznak nálunk) és azt mondták, hogy nekünk kell kitalálni egy témát magunknak, majd konzulenst keresni hozzá. Sőt, én az is meglepődtem, hogy több tanár (akit már megkeresett egy-egy szaktársam) azzal kezdte, hogy írjanak nekik 4-5 oldalt a választott témáról, állítsanak össze egy bibliográfiát és majd annak függvényében eldöntik, hogy vállalják-e vagy sem.

Gondoltam, hogy megnéznék régebbi szakdolgozatokat is, hátha segít, ha látom, hogy mások milyen témákat dolgoztak fel. Viszont nálunk a tanszéki titkárságon tartják őket, ahol most nincsen személyes ügyfélfogadás és nem mehetek be. Emailben érdeklődtem, de azt mondták mondjak konkrétumokat (pl. cím.... ezt nem is értem) és valahogyan megoldják, hogy megkapjam amit keresek (leginkább emailben). Viszont én ilyen konkrétumokat nem tudok mondani...

Szóval picit el vagyok veszve ezzel és nem igazán tudom azt sem, hogy kitől tudnék ebben segítséget kérni. Az alap követelményekkel (pl. terjedelem, forma stb.) tisztában vagyok, inkább a téma kiválasztása és maga a folyamat okoz nehézséget.

2020. szept. 30. 19:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szakon vagy és milyen jellegű témákat keresel?

Egyébként vannak nyilvános szakdolgozatok is, esetleg keress rá különböző egyetemeken a feltöltött szakdolgozatokra.

2020. szept. 30. 20:44
 2/12 A kérdező kommentje:
Nyelvszakos vagyok, irodalom és kultúra specializáción.
2020. szept. 30. 21:54
 3/12 anonim ***** válasza:
96%

"Gondoltam, hogy megnéznék régebbi szakdolgozatokat is, hátha segít, ha látom, hogy mások milyen témákat dolgoztak fel. Viszont nálunk a tanszéki titkárságon tartják őket, ahol most nincsen személyes ügyfélfogadás és nem mehetek be."

Nem-nem-nem! Könyvtárban az összes szakdolgozat elérhető, amely nincs titkosítva. Bemész és keresel a témában és kikéred. Kötelező odaadni, hiszen az összes szakdolgozat nyílvános (Kívétel, amely titkosítva van).

ELTE Szakdogák (Kulcsszavakkal kereshetsz)

[link]

DE Szakdogák (Kulcsszavakkal kereshetsz)

[link]

BME:

[link]

És még szerintem elég sok Egyetemhez megtalálhatod. Beírod az Egyetem nevét a Google-be és azt, hogy "Szakdoga", "Szakdolgozatok" ...stb

Sok szakdoga le van lakatolva, tehát csak egyetemi ip címmel férhetsz hozzá az adott Egyetemen. Tehát vagy keresel valakit, aki odaadja neked, letölteni, aki oda jár vagy lehet nekik levelet írni és kikérni, hogy tanulási céllal szeretnéd elkérni és meg is kapod.

Legyél kicsit kreatív.

Nekem konzulensem anno azt mondta, hogy: Legalább 10-20 szakdolgozatot olvassak el ugyanabban a témában és csak utána kezdjek neki addig nem! Azért, mert látod, hogy kell megcsinálni, miről mennyit írni, hogy kell felépíteni és akár még segítségként és forrásként is használhatod, hiszen ezek már elfogadott szakdolgozatok, hiteles források.

2020. szept. 30. 22:55
 4/12 anonim ***** válasza:
6%
Anno én is kértem ismerősőmet, hogy küldje már át. Mondta, hogy ááh nem küldi, mert csak az övé, meg nem akarja, hogy fellegyen használva. Mondom akkor kikékerem, ki is kértem és mutattam is neki, hogy itt van .. elküldhette volna... :D
2020. szept. 30. 22:56
 5/12 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem egy tanáromat, hogy elérhetőek-e a korábbi évek szakdolgozatai és mi, hallgatók hol és hogyan férhetünk hozzá. Az első ötletem nekem is a könyvtár volt és a tanár is a könyvtárat mondta (hogy az ő idejében könyvtárban lehetett megtekinteni). Viszont voltam a könyvtárban és ott azt mondták, hogy már nem a könyvtár a felelős a szakdolgozatokért, hanem a tanszék titkárságán kell érdeklődni. Innen pedig már az a sztori, amit a kérdésben is leírtam.
2020. szept. 30. 23:08
 6/12 A kérdező kommentje:
Az egyetemi oldalakon pedig eddig még semmit nem találtam ezzel kapcsolatban.
2020. szept. 30. 23:10
 7/12 anonim ***** válasza:
Akkor írsz emailt a titkárságra, hogy az adott kulcszavak alapján kérnél szakdolgozatokat.
2020. szept. 30. 23:41
 8/12 A kérdező kommentje:
Hát igen, de mégis milyen kulcsszavak alapján :D
2020. szept. 30. 23:53
 9/12 anonim ***** válasza:
Amilyen témában fogsz majd írni. Olyan szakdolgozatot kell keresned, ami hasonló a Te témádhoz. Például, ha Stroke felismerő algoritmus-t késztessz akkor természetesen utána jársz olyan témáknak és olyanokra keresel rá, hogy: képfeldolgozás, képfeldolgozás algoritmusok, szegmentálás ...stbstb
2020. szept. 30. 23:55
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha mondjuk egy C# szoftvert készítek amihez használok MySQL-t, ADO.NET, Entity Frameworkot akkor már meg is vannak a kulcsszavak... Olyan szakdolgozatokat keresek amelyek tartalmaznak C# nyelvet, asztali alkalmazások, használnak adatbázist, Entity Frameworkot és esetleg ADO.NET vagy LINQ-t. Nem nehéz ez amúgy, de azt, hogy mit csinálsz az Te fogod tudni.

"Nyelvszakos vagyok, irodalom és kultúra specializáción."

Ezen belül választassz, találsz ki valamit. Akár egy kutatás is lehet, kérdőivekkel feldolgozva - a kérdőivekkel rengeteg oldalt lehet írni és elemezni. Mittudom én Magyarországon élő társadalmak kultúrája vagy stb, vagy Indiai kúltúra Magyarországon. :D De akár migránshelyzet is lehet. :D Ott tuti kapsz kérdőívet vissza :DDDD

2020. szept. 30. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!