Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tippek, jó tanácsok érettségire?

Tippek, jó tanácsok érettségire?

Figyelt kérdés
Nagyon felek az erettsegitol, trnyleg nagyon veszes? Az atlagom harmas es a matek se megy egyaltalan, epphogy atmegyek minden evben. Nyilvan fogok keszulni ra rengeteget de valaki valami?

2020. szept. 21. 18:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell tőle félni. 3-as átlaggal akár még 4-esre (60%-ra) is meg tudod írni.
2020. szept. 21. 18:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Matekra készülj.

Többin úgyis átengednek mindenkit ha már tudsz valamit..sajnos ez a szint.

2020. szept. 21. 18:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát, ha az érettségi alapműveltségnek számít, akkor persze, hogy alacsonynak kell lennie a szintjének. Egyébként szerintem kettesre megírni könnyű, ötösre meg már tudni/tanulni kell.

Nekem is volt olyan osztálytársam, aki épphogy mindig átment matekból, de végül neki is lett érettségije, szóval gyakorolj meg használd a négyjegyűt.

2020. szept. 21. 18:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorláson kívül nem lehet máshogy nagyon készülni. Az érettségi nagyon standardizált. MEgcsinálsz belőle néhány évnyit, és kb már látni is fogod, hogy az egyes tárgyakban mik azok a témák amikre mindig kérdeznek, azon belül mit hangsúlyoznak.

Matekhoz legyen a legjobb barátod a függvénytábla, akár csak ülj le minden matekozás előtt és nézegesd végig, hogy mi hol van benne (legalább nem felejted el, hogy X dolog is ott van). Illetve nekem még az segített, hogy matekból nem egész érettségiket oldottam meg eleinte, hanem neten találtam összeszedve témánként az érettségi feladatokat. Így rájöttem, hogy mi az ami nem megy, hogyan kell azokat megoldani és utána volt jó pár feladat amin be tudtam gyakorolni.

2020. szept. 21. 19:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Az előző válaszolóknak igazuk van - gyakorolni kell. Középsuliban én is 2-3-as voltam matekból, viszont rengeteget készültem az érettségire (összes OH-n található érettségit megcsináltam min. egyszer) és így 70% lett. Sajnos ez ilyen - van egy alap szint amit megkövetelnek (a 25 százalék). Nyugtasson meg hogy általában az érettégi első fele nem húzós (onnan 30 pontot lehet összeszedni), a többin pedig próbálj mindenre választ adni, ne hagyj semmit üresen. Számológépet és függvénytáblát vigyél, mert az óriási segítség.
2020. szept. 25. 13:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!