Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik mérnöki szakot éri meg...

Melyik mérnöki szakot éri meg jobban tanulni?

Figyelt kérdés

Nem tudom melyikre jelentkezzek majd, mert mindegyik érdekel, azt szeretném amivel a legtöbb pénzt lehet keresni.

Mérnök informatikus, építészmérnök, gépészmérnök, jármű tervező mérnök.

2010. aug. 7. 03:54
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem az, hogy mindenhez legyen kedved erős túlzás.

Nem mindegy, hogy életed végéig programozással töltöd az időt, háztervezéssel, vagy gépeket alkotsz. Jármű tervező mérnök alatt ipari formatervezőre gondolsz?

2010. aug. 7. 07:16
 2/5 anonim ***** válasza:

sztem legjobb a villamosmérnök(bocs ez nem volt a lehetőségek közt)

aztán gépészmérnök

aztán építészmérnöki

2010. aug. 7. 08:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Villamosmérnök, gépészmérnök, vegyészmérnök, biomérnök, építész/építőmérnök/építész, ezek között a különbséget nem igazán tudom.

A mérnök infó is jó.

A jármű tervező mérnökről se sokat hallottam:)

Az, hogy a legtöbb pénzt lehet keresni ez még nem minden, keresztapám is kamionozik, aztán egy hónapban 1x van itthon, sztem így nem éri meg.

A fizetést tekintve a jármű tervező sztem kiesik, a mérnök infó viszont elég tág fogalom, manapság hiány van a jó informatikusokból, tehát ha nagyon jó vagy akkor nagyon sokat lehet keresni.

Az építész az olyan, hogyha sok munka van, akkor van pénz is, ha pedig nincs akkor nincs, bár lehet cégeknél fix a fizetés, de én csak saját vállalkozót ismerek:)

A gépész sztem kevesebbet kap, mint egy infós, de azért nem olyan sokkal.

2010. aug. 7. 08:57
 4/5 anonim ***** válasza:
35%
Én most nézegetek álláshirdetéseket, igaz én nyomdász mérnök leszek, de az is mérnök csak könnyűiparis. szóval nézegetem az állásokat, és nagyon sok gépészt keresnek. igazából ne az alapján dönts, hogy melyik keres jobban, hanem hogy tényleg melyik érdekel a legjobban. elhelyezkedni akármelyikkel el lehet mostanában, gondolom 3-4 év múlva se sokat fog ez változni. szóval ne a pénz alapján dönts, mert az lesz a vége, hogy lesz egy szakmád, amit utálsz, vagy esetleg le se diplomázol, hanem 1 év után otthagyod a szakot mert nem tetszik. jól gondold át, hogy melyiket akarod elkezdeni.
2010. aug. 7. 10:17
 5/5 anonim ***** válasza:
81%
Villamosmérnök vagyok,fél éve munka nélkül, és nagyon nem ajánlom, ha a matematikát minimum nem imádod, ja és a fizikát is, ez a kettő itt a legerősebb, de ez köztudott. 600 emberből évente olyan 8an kapnak diplomát, gépészen és infón se sokkal jobb az arány, építészetet könnyebb elvégezni.
2010. aug. 7. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!