Meddig kell még várni a távoktatás bevezetéséig?
!! CSAK EGYETEMRŐL VAN SZÓ!!
Szóval tényleg nem értem, minden előadás, gyakorlat személyesen zajlik nálunk. Hiába vagyunk 100-an, akkor is.
Egész nap maszkban szenvedni krva szar és megterhelő, figyelni sem lehet normálisan. Levegőt sem kapok normálisan.
Az én karomon kb. mindent meg lehetne távoktatásban tanulni.
Nem akarok szövődményeket, nem akarom lefertőzni a családom.
Ne mondjátok hogy nem muszáj bejárni, meg hogy miért nem mentem levelezőre akkor. Mi köze ezeknek a jelenlegi helyzethez? Így is bejárok mindenre.
De komolyan nem értem ezt a hülyeséget és kezd nagyon vicc kategóriába átmenni szerintem.
Valaki indokolja meg kérem hogy mi a faszert kell bebuszoznom naponta, dugig buszokon azért hogy idővel úgyis elkapjam ezt a szart? Ha olyan jól vizsgázott az online oktatás, királyunk szerint, akkor mi a franc van? Mire várunk? Hogy naponta haljanak meg több százan vagy mire?
Nalunk hibrid oktatas van, ami pont nem jo semmire, napi 1-2 órára menj be, a tobbit nezd otthon, a prezentaciokat vedd majd videóra, nagyon sok hulye szabály van. Nekunk is oran meg az épületben maszk kell, meglehet fulladni. Varom mar en is hogy online oktatas legyen, mert ez igy csak bohóckodás.
18L BGE
Szerintem is lehetne, ha annyira veszélyes a vírus, akkor miért hagyják annyiban? Széchenyire járok, gondolom hallottátok a hírt, hogy 24 fertőzött meg kb 50 karanténos van. Hát valószínűleg ennél több van, mert nem jelentik be, meg innen-onnan hallani, hogy ennek meg annak is pozitív lett a tesztje. Én is fosok, hogy hazaviszem. Mert tényleg mondják, hogy nem kell bemenni, de könyörgöm, ami fontos, arra úgyis bemész, mert online nincs elég anyag, illetve csoportmunkára kapsz jegyet, jelenlétre, aktivitásra kaosz pontokat. Tesit is jelenléttel teljesíted. Jajj az nagyon jó volt, amikor tesi után jött a hír, hogy azon az órán volt egy koronás... Szóval tényleg nincs sok értelme bejárni, de muszáj, ha teljesíteni akarod a félévet. Maszk meg fertőtlenítés nem ér semmit, amikor orgiaként mennek a bulik a campuson, aztán másnap órán továbbadják másnak is a koronát.
Engem amúgy annyira nem zavar, inkább a szüleimet féltem.
Ha rendesen fent lenne az anyag (mert az előző féléves távoktatás egy vicc volt, egyedül az segített át mindenkit, hogy szarrá puskázták a vizsgákat), akkor simán bele lehetne vágni távoktatásba. Bár már most is kötelezve vannak az oktatók, hogy online fent legyen az anyag, és egyébként úgy vettem észre, hogy több minden fent van, mint előző félévben, szóval ez már haladás.
Szerintem ha az állam nem mondja, hogy zárják be az egyetemeket, márpedig nincs sok esély erre, akkor marad a jelenléti sok helyen, ahol még nincs sok fertőzött. Széchenyi talán októberben bezár.
Szerintem ezt még a gimikre vonatkozóan is meg lehetne kérdezni.
Nem értem hogy mit problémáznak az érettségin a végzősök például... unokatestvéremnek pont attól lett 5-ös a törije hogy 1,5 hónapig otthon volt.
Nálunk is jelenléti oktatás van, pedig teljesen elméleti területről van szó és nincsen olyan órám, amit online ne lehetne megtartani. Őszintén, én a vírustól nem félek annyira (aztán ki tudja, lehet kellene, nem tudom), de ezekből az óvintézkedésekből és úgy egyáltalán ebből a hangulatból, a bizonytalanságból, a félmegoldásokból már elegem van, de nagyon. A tanárok indokolt esetben kérvényezhetik, hogy online tartsák az óráikat és egy tanárom így is tett, úgyhogy most online óráról megyek a normál órára, normál óráról az online órára. Kolis vagyok (ami megint vicc a vírushelyzet alatt...), szóval az online miatt is bemegyek az egyetemre, hogy csend legyen és én se zavarjak senkit. A kihelyezett kézfertőtlenítő kb. már mindenhol elfogyott. Maszkot viselni kötelező, de két tanárom kivételével még nem láttam más tanáron és csak nekünk, diákoknak szólnak. Kényelmetlen is, meleg, alig kapsz levegőt és nekem pl. hétfőn reggel 8-tól késő délután/este 7-ig órám van és végig maszkban kell lennem (sőt ugye buszon, kollégiumban is kötelező). A távolságtartás a legtöbb órán lehetetlen, nincsen elég hely és alig férünk el, nemhogy még 1,5 méterre üljünk le egymástól. Vegyük le a maszkot, ha beszélünk, mert nem hallja a tanár mit mondunk... Ja, de a vizsgáink mind online lesznek, mert az túl kockázatos, de az tök oké, ha hónapokat járunk suliba így.
Egyébkén mi, hallgatók, is kérvényezhetnénk, hogy a járvány miatt távoktatásban szeretnénk tanulni, de a tanárok nem foglalkoznak vele. Van olyan szaktársam, aki kérvényezte (pl. rákos családtag miatt) vagy pl. vannak külföldi szaktársaink is, akik nem tudtak visszajönni az egyetemre és őket szimplán kihagyják az órákból. Egyetlen egy tanárom volt, aki bekapcsolta órán a Teams-t, hogy az egyik külföldi is részt tudjon venni az órán, de rajta kívül senki mást nem érdekel, hogy a többiekkel mi van és mi lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!