Debreceni Egyetemen várható egyáltalán a távoktatás?
Bölcsészkaros vagyok, tanárszakon. A hospitálás (iskolákban óralátogatás) ebben a félévben garantáltan elmarad nekünk, így nagyon nincs értelme jelenléti oktatást tartanunk, az egészet le lehetne zavarni online, gyakorlatokkal / előadásokkal együtt.
A múlthéten kb minden tanárunk pedzegette, hogy valószínű hogy előbb-utóbb távoktatás lesz, viszont az Egyetem vezetése nagyon erőlteti a jelenléti oktatást, annak dacára, hogy Debrecen lassan már gócpontnak számít a városban.
Vannak kitéve kézfertőtlenítők, meg kötelező a maszk használata az intézményen belül, de szerintem nem sok értelme / haszna van, baromi kényelmetlen úgy bent ülni reggel 8 - délután 4-ig, vagy 6-ig, ráadásul ha kimegy az ember utcára, veszi le egyből, így elég ha beáll pl egy gyalogos kereszteződésbe, vagy megfogja a villamoson a kapaszkodót, és már el is kapta a vírust.
Elhiszem, hogy egyes szakokon / karokon nehezen lehetne megoldani a távoktatást, de az olyan karokon miért nem jelentik be, ahol a személyes jelenlét nem igazán szükséges?
Kérdező, én GTK-ra járok Debrecenben. Ugyanez a kérdésem nekem is. Nálunk is mondogatják hogy készüljünk távoktatásra, de úgy vettem észre hogy egyelőre semmi..
Mit jósolsz, mennyi idő múlva lesz lépés?
#8 nálunk GTK-n szerintem minden mehetne online, ehelyett 100+ diák maszkban egész nap.
Fullos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!