A vizsgákra kapjuk a kreditet, de azokon kívül vannak más dolgozatok is. Azokra jegyez kapunk? Az mibe számít bele? A zh az egyenlő a vizsgával amire kreditet kapunk?
2020. szept. 11. 08:17
1/6 anonim válasza:
Nálunk még a ZH egyenlő volt a vizsgával, arra kaptuk a kreditet és a jegyet is. Most már úgy tudom, hogy a ZH (zárthelyi) és a vizsga nem ugyanaz. Plusz sok helyen vannak ún. házi dolgozatok, beadandók, vagy van, ahol a házi feladatra (nálunk ilyen volt a matek) is pontot kapsz, ami beleszámít a vizsgába. Nálunk még pontrendszer volt, 50 ponttól már megkaptad a 2-est. És ha mondjuk a ZH-ból + a háziból összejött az 50 pont, már átmentél. Ha nem, akkor volt lehetőséged 2 db pót ZH-ra. Ha bebuktad, akkor újra fel kellett venni a tárgyat.
Most nem tudom, hogy van, de szerintem egyeteme válogatja.
2020. szept. 11. 08:23
2/6 anonim válasza:
A tárgynak van kredite, azzal súlyozzák, hogy milyen nehéz. Ha teljesítesz minden számonkérést, év végén jár érte jegy. Ha van mondjuk zh, házi, vizsga is, akkor mindre kapsz pontokat, általában min. 40%-ot kell teljesíteni fejenként, majd ezeket összeadva, elosztva (össz. 100 pont) kapod meg az évvégi jegyet. A kredit egy súlyozás, szóval ha egy hat kredites tárgyból buksz, az nagyon lehúzza az átlagod, ha egykreditesből kapsz egyest, az szinte semmiség.
2020. szept. 11. 08:23
3/6 anonim válasza:
Ahogy előttem leírták, a tárgy teljesítésére kapsz egy jegyet és megkapod a hozzá tartozó kreditet. Hogy konkrétan mik az egyes követelmények, az már a tárgytól és az oktatótól függ. Az előadásoknál általában kevesebb szokott lenni a feladat és inkább szemináriumok/gyakorlatok munkásabbak, de még ez sem mindig igaz. Volt olyan előadásom, ahol csak egy vizsgát kellett megírni a félév végén és kész. Viszont volt olyan előadásom is, ahol zh-k (kvázi dolgozat) , prezentáció és beadandók is voltak félév közben. Változó. Szoktak kérni beadandókat (feladatlap, elemzés, kutató munka stb.), valaki ad házit, kell csinálnunk prezentációkat, nálunk szoktak lenni csoportmunkák is vagy van olyan tanárom, aki az órai aktivitást és a jelenlétet is számolja és figyelembe veszi az osztályozásnál. Pontozni szoktak, vagy százalékokat írogatnak vagy jegyet adnak minden kis feladatra és átlagolják, de pl. nekem olyan tanárom is volt, aki azt mondta ez mind csak gyakorlás és ő majd a fejlődésünket szeretné értékelni (ez volt a legrosszabb amúgy, mert kb. akármilyen jegyet adhatott neked és én is sokkal rosszabb jegyet kaptam, mint ahogyan a beadandók stb. sikerültek).
2020. szept. 11. 09:07
4/6 anonim válasza:
Kreditet nem a vizsgára kapod, hanem ha sikeresen teljesítetted a tárgyat. (Nem minden tárgy vizsgás). A ZH = Zárt Helyi. - Dolgozat. Ez nem vizsga, hanem félév közben számonkérés, amely vagy majd gyakjegyet ad vagy a vizsgára bocsátás feltétele.
2020. szept. 11. 11:18
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Azoknál a tárgyaknál ahol van elmélet és gyakorlat is, hogyan működik a vizsga? Mindegyiket számokérik vagy csak a gyakorlatot? Ezeken szóbeli is szokott lenni?
2020. szept. 15. 15:17
6/6 anonim válasza:
Nálunk a gyakorlatból szokott lenni a zh és mindenből a vizsga. Lehet szóbeli is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!