Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megoldható a bejárás?

Megoldható a bejárás?

Figyelt kérdés
Debrecenben leszek egyetemista megoldható a bejárás 50km-ről(nyíregyháza)vagy az egyetem mellett ez nagyon nehéz lenne?Kollégiumba nem vennének fel, albérletbe meg nem szeretnék menni!Vannak ilyen tapasztalatok??
2010. aug. 6. 11:20
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Hát 50 km már elég nagy távolság szerintem. Én 15 km-ről járok be, de az egyetemi órabeosztás miatt (szünetek, egész nap órák szétszórva) így is előfordul, hogy 2-3 órákat is várnom kell, mert hazautazni nem tudok, vagy nincs értelme. Ettől függetlenül ha neked rendes órabeosztásod lesz, és mondjuk nincsenek szétszórva az óráid minden nap, akkor megoldható, de szerintem ilyen távolságról bejárni már nagyon fárasztó tud lenni.
2010. aug. 6. 11:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A barátom Tatabányáról jár be Bp-re. Ez 60 km. Elég fárasztó neki, mikor reggeltől estig fent van Pesten és még utazhat utána haza is, meg ugye a kora reggeli kelésről nem is beszélve. Ez csak akkor fárasztó, ha egész nap fent kell lenni. De ha csak délelőtt van vagy délután órád vagy ha csak 2-3 órád van úgy szerintem tűrhető és akkor nem fáradt meg nem is panaszkodik. Én is most megyek Pestre és bejárós leszek. Nem tudom, hogy fogom bírni :/ Már alig várom, hogy 5 kor kelljek minden nap :(

18/L

2010. aug. 6. 11:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem gimiben több osztálytársam is ingázott ilyen messziről, sőt volt olyan, aki még messzebbről is! Ott még viszonylag egyszerű a helyzet... igaz hogy sokkal előbb kell kelni reggel (amit én nem tudnék megszokni), de deélután 3-4 óra körül már mindig otthon voltak. Egyetemen már kicsit máshogy megy a dolog... Ha délelőtt van 2 órád, meg estefelé 2, akkor unatkozol egy fél napig egy helyben ülve, anélkül hogy bármit is tudnál csinálni! Ha ezt vállalod, és azt mondod majd feltalálod magad, illetve jól járnak a buszok/vonatok, akkor meg lehet próbálni, ha nem megy, még mindig kereshetsz közös albérletet pár emberrel!
2010. aug. 6. 11:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
saját kocsival nem probléma. buszozva már para, mert össze-vissza vannak órák az egyetemeken, és gyakran órakat kell majd várnod. nem olyan mint a középsuli, hogy bemész mindíg reggel fél 8ra és 2re végzel is. nekem van olyan órám ami este 8kor kezdődik. de igazából te tudod, hogy vállalod vagy sem, hosszú távon szerintem nagyon megterhelő. mi bajod az albival? összehaverkodsz 2-3 szaktársaddal akik hasonló helyzetbe vannak, vagy csak nem tetszik nekik a kolesz és mondjuk a második-harmadik hónapba közösen kivesztek egyet...
2010. aug. 6. 12:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is Debrecenbe fogok járni,nekem sajnos(vagy nem sajnos) muszáj a kolesz(ha nem jön össze,akkor pedig az albérlet),mert több,mint 200 kmre lakom onnan!XD...Gimiben bejárós voltam 40 kmről és egész jól bírtam,de azért az egyetem tényleg más lesz!De persze ezt neked kell véglegesen eldönteni!:)
2010. aug. 6. 12:53
 6/8 A kérdező kommentje:
Vonattal járnák be azok minden óra félkor és egészkor közlekednek vissza és oda is, szóval az pont jó, mert órák után szinte semmit nem kell várni a kelés meg nem lenne olyan korán, háromnegyed6 lenne a legkorábban, ha nyolctól lenne órám és ha nyolcig akkor is ICvel már 9re itthon lennék.Szóval a közlekedés nagyon jó.Van egy lány ismerősöm, aki félévig bejárt és azt mondta nem gáz, csak jól kell felvenni az órákat, amire meg nem muszáj, arra ő nem ment be!Úgyhogy remélem jó lesz.Albit nem akarok, mert szerintem nem igazán menne mások mellett a tanulás, egyedül meg hát gáz!
2010. aug. 6. 14:13
 7/8 anonim ***** válasza:
így ahogy leírtad, simán megoldhatónak tűnik.
2010. aug. 6. 14:24
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem általában úgy van vége az órának, ha rögtön megyek a villamoshoz, akkor épphogy nem érem el visszafelé a vonatot. Mindig egészre kell menni. az IC minden óra 26-kor indul, és így másfél órával a tanítási óra előtt el kell indulnom otthonról. Én utálom a bejárást, de kollégiumba sem költöznék, mert nem tudnék gyakorolni..nagyon rossz,mire hazaérek semmire nincs erőm.... :"((
2015. márc. 17. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!