Titeket nem irritálnak azok, akik mindenre azt mondják, hogy mennyire könnyű?
Most nézegetem az új tárgyaim jegyzeteit, elsőre nem igazán értem őket és soknak is tűnik az anyag. Az évfolyamtársaimmal beszelgetünk és ahányszor szóbajön egy tárgy, mindig valaki rávágja, hogy "jó, de az könnyű, egy este alatt meg lehet tanulni" és társai. Ezek szerint csak én vagyok ilyen nyomorék, hogy nem tartom könnyűnek és kizárt, hogy elég legyen rá összesen egy nap nekem vizsga előtt? Tök szánalmasnak érzem magam, hogy itt mindenki vág mindent, csak én érzem úgy, hogy azért ezek a tárgyak azért tanulósak lesznek... :(
Elsőéves mérnökinformatikus hallgató vagyok egyébként.
Azért mert te normálisan akarod megtanulni, ugy hogy később is menjen. Én egyetem elején úgy voltam mint te, sokat tanultam, aztán a felénél már tudtam hogy 3 napnál többet egy tárgyra se fogok készülni, mert úgyis meg lesz. A végén már minden vizsgámra max 2 napot tanultam, úgy, hogy volt rendes tankönyv/jegyzet hozza. 4,6 volt az átlagom így. Míg mindenre rástresszeltem meg agyon tanultam magam, volt 3,6 is.
Ergo nem vagy hülye. Lehet hogy csak kevésbé vagy fogékony, vagy jobban akarod megtanulni mint a többiek.
Amireen általában1 napot tanultam, arra volt hogy valaki 1 hetet, mégis jobban tudtam nála. Tanulni is tudni kell.
Minden osztályban vagy csoportban vannak ilyen egyszer elolvastam és ötös vagyok belőle. Ja, persze.
Aztán kiderült, hogy magántanárhoz jár, átírja a jegyezeteit otthon, puskát készít - ami ugye tanulás tulajdonképpen - órán koncentráltan figyel mert nem szorong-feszeng mint sokan és a többi.
De idegesít. A legidegesítőbb számomra az amikor valaki olyan állítàsokkal jön, hogy például két hónap alatt meg lehet tanulni angolul nyelvvizsgàra a nulláról, úgy hogy napi egy órát készülünk rá. Hát, én lassan két hónapnál tartok, és az alapfok van meg lassan, nem a középfok. Valamit biztos én cseszek el. 🤔
Meg amikor valaki olyanokat állít, hogy a nulláról készült fel egy hónap alatt emelt matekra/kémiàra, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!