Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nehéz, átlagos, vagy könnyű...

Nehéz, átlagos, vagy könnyű volt a mai emelt informatika?

Figyelt kérdés
2020. máj. 18. 12:37
 1/5 A kérdező kommentje:
Excel 4-es feladatot hogy kellett volna megoldani?
2020. máj. 18. 12:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ez "októberi" nehézségű volt. Ilyen nehéz májusi feladatlapot még nem láttam.

A 4-est emlékeim szerint VKERES fügvénnyel és ÖSSZEFŰZ fügvénnyel kellett megoldani. (legalább is én így oldottam meg)

2020. máj. 18. 13:10
 3/5 anonim válasza:
100%

4. feladat (programozás): ezzel kezdtem, kb 30 perc alatt megcsináltam max pontosra.

1. feladat (web): úgy voltam vele hogy megírom jegyzettömbbe, aztán valamiért mégis rákattintottam az asztalon lévő Sharepoint Designer ikonra. Életemben először láttam a programot. 40 perc alatt összekukáztam benne a weboldalt, néha persze bele kellett nyúlni a HTML és CSS kódba.

2. feladat (Excel): Szerintem a 4. feladat kicsit nehéz volt.. ezzel az egy részfeladattal kb 40 percet szenvedtem aztán végül hagytam a fenébe. A többi feladatot megcsináltam, szóval részpontokat gondolom fogok kapni. Aztán hazafelé a buszon gondolkodtam, hogy össze kellett volna valahogy fűzni a 3 cella tartalmát, aztán valamilyen keresős függvénnyel kikeresni a másik munkalapról... persze érettségi közben annyi eszem nem volt, hogy végignézzem hogy milyen függvények léteznek... (az ÖSSZEFŰZ szerintem jó lett volna :D). Én olyasmivel próbálkoztam, hogy egybeágyaztam csomó HA meg ÉS meg VAGY függvényt, de nem sikerült sehogy sem. Túlkomplikáltam.

3. feladat (Access): kicsit meglepődtem amikor elindítottam a programot, régen tök máshogy nézett ki (2007-es verzió volt asszem XD). Itt az 4. feladatig jutottam el aztán lejárt az idő. (Rohadt Excel 4. feladat miatt :P)

Összességében kb 75-80%-ra számítok, ami nem olyan rossz, mert 0 percet készültem rá itthon. A régi érettségi feladatsorokat sem néztem meg, így nincs viszonyítási alapom hogy mennyire volt nehéz azokhoz képest. :D A programozás és a webes rész azért ment jól, mert elvégeztem az egyik egyetemen egy programtervező informatikus FOSZK képzést. Office programokat a gimnázium óta (2013-ban ballagtam) nem nagyon használtam, főleg nem Access-t.

2020. máj. 18. 13:45
 4/5 A kérdező kommentje:

Szerintem se volt valami könnyű feladatsor.

Weblap még oké volt.

Excelben én is csomó HA függvénnyel próbálkoztam, feleslegesen. El is ment vele az idő, így progra már nem volt elég, csak 2-3 feladatig.

Azért én nem 0 percet készültem, de nem sokkal többet :D És nekem is van egy FOSZK-om, csak épp rendszergazdás, így nem féltem egy emelt info érettségitől, de azért többet gyakorolni nem ártott volna, mert nekem főleg az idő volt az ellenségem.

2020. máj. 19. 12:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem elég könnyű volt, 30 perccel előbb fejeztem be, átnézve a javítási útmutatót 95-98%-ra számítok, de majd megírom milyen lett.

Én a proggal kezdtem, az kb 50 perc volt, aztán a web egy 20, excel max 10 :').. Nekem az adatbázis vette el az egész időmet, mert arra egyáltalán nem készültem, de ott volt az Access aztán addig kattintgattam míg nem összeraktam a dolgokat :D

2020. máj. 24. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!