Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nem vezeti be egy...

Miért nem vezeti be egy egyetem a távoktatást, ahol már ezen a héten megjelent a koronavírus a hallgatók között? Pedig még csak egy hete kezdődött el a hagyományos tanítás

Figyelt kérdés
2020. szept. 6. 08:12
 1/5 anonim ***** válasza:
92%
Ez egy nagyon jó kérdés
2020. szept. 6. 09:17
 2/5 anonim ***** válasza:
40%

Egyrészt bevezeti, nálunk (elte btk) már minden 10 fő feletti órát kötelezően áttettek onlineba (én tegnap kaptam levelet, hogy az enyémet is) (mondjuk én eleve ezt terveztem).

De azt is kell látni, hogy az online oktatás nem annyira hatékony egyelőre, mint az élő. A diákok lusták, nem figyelnek oda, az órák nagy része borzalmas, egy kínszenvedés az egész. A tárgyi feltételek is hiányoznak. Én például ipad pro-ról fogok tanítani, egy ilyen ketyere félmillió forint, ezt nem tudja minden tanár megvenni a szánalmas tanári fizetésből. Gyakorlatlanok is vagyunk mi, tanárok, nem vagyunk erre kiképezve. Amiket a youtube-on látsz profi oktató anyagokat, azok sok esetben milliós költségvetéssel, de tuttira milliós felszereléssel készülnek (például profi mikrofon stb.).

A rendes vizsgán is puskáznak a diákok, de az online vizsgán meg szégyentelenül csalnak. Én már nem is tartok online írásbelit, csak szóban szivatok, mint állat.

2020. szept. 6. 09:24
 3/5 anonim ***** válasza:
26%
Elég sokszor elmondták de akkor megint: a tavaszi bezárás nem azért volt, hogy embereket mentsünk, hanem hogy ne omoljon össze az egészségügyi rendszer. Most, hogy van hely és lélegeztetőgép, néhány kezeléske is, a gazdaság védelme fontosabb. Ha bezárod az egyetemet, a kiszolgáló személyzet egy része, pl büfések, munka nélkül maradnak, ami jelnleg nagyobb kár mint a vírus terjedése.
2020. szept. 6. 09:24
 4/5 anonim ***** válasza:
81%
3-as: ja, akkor egy egész egyetemnyi embert meg a családtagjaikat veszélyeztetik az 1 db büfés jólétéért??? Ne komolytalankodj! Az egyetemeket nyugodtan bezárhatnák, a legveszélyesebb közeg, és a gazdaságnak nem oszt vagy szoroz, hogy hagyományos oktatás van-e vagy távoktatás.
2020. szept. 6. 14:58
 5/5 WidowmakerButt ***** válasza:
49%
A suliknak semmi köze a gazdasághoz, legalábbis a középsuliknak és az egyetemnek nincs, az általános nyilván más tészta. Az idősebb tanulók már nyilván otthon tudnak maradni egyedül is, tehát a szülőnek se kell szabadot kivenni vagy magával vinni munkába. Semmi köze a gazdasághoz a gimnáziumoknak, szakközépiskoláknak, egyetemeknek stb.
2020. szept. 6. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!