Miért nem vezeti be egy egyetem a távoktatást, ahol már ezen a héten megjelent a koronavírus a hallgatók között? Pedig még csak egy hete kezdődött el a hagyományos tanítás
Egyrészt bevezeti, nálunk (elte btk) már minden 10 fő feletti órát kötelezően áttettek onlineba (én tegnap kaptam levelet, hogy az enyémet is) (mondjuk én eleve ezt terveztem).
De azt is kell látni, hogy az online oktatás nem annyira hatékony egyelőre, mint az élő. A diákok lusták, nem figyelnek oda, az órák nagy része borzalmas, egy kínszenvedés az egész. A tárgyi feltételek is hiányoznak. Én például ipad pro-ról fogok tanítani, egy ilyen ketyere félmillió forint, ezt nem tudja minden tanár megvenni a szánalmas tanári fizetésből. Gyakorlatlanok is vagyunk mi, tanárok, nem vagyunk erre kiképezve. Amiket a youtube-on látsz profi oktató anyagokat, azok sok esetben milliós költségvetéssel, de tuttira milliós felszereléssel készülnek (például profi mikrofon stb.).
A rendes vizsgán is puskáznak a diákok, de az online vizsgán meg szégyentelenül csalnak. Én már nem is tartok online írásbelit, csak szóban szivatok, mint állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!