Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Diákigazolvány, NEK adatlap,...

Diákigazolvány, NEK adatlap, tárgyfelvétel/kreditek, beiratkozás, gólyahét, távoktatás? Több kérdés egyben? (első félév, Egyetem)

Figyelt kérdés

Szóval nem akartam éveket várni arra hogy kitehessek egy kérdést aztán mégegyet és mégegyet így összeszedve a gondolataimat tenném fel ezeket.

1.

Diákigazolvány, kötelező igényelni? Ha nem igénylem, mint "elsőéves" egyetemista, mi baj lehet belőle?

2.

NEK adatlap, a kormányablakhoz kell időpontot kérni és regisztráltatni, de erre miért van szükség?

3.

Egy félévben én szabom meg, hogy mely tárgyakat akarom felvenni, és amiket felvettem, következő félévben nem kell felvennem? Vagy hogy van ez? Ha mondjuk van 20 tárgy, abból felveszek 6-ot egy félévben, az jó? Vagy kevés? Meg a tárgyakhoz tartozó kreditszám, olyat érdemes felvenni amiért sok kreditet kapsz? Vagy hogy működik ez? :D

4.

Beléptem a neptunba, az adatokat "nagyjából" tudtam egyeztetni (van bennem néhány kérdőjel a "képzettségeket" tekintve), és mikor rányomok az Ügyintézés->Beiratkozás/Bejelentkezés menüpontra, kihozza a "Beiratkozási/Bejelentkezési kérelmek" táblázatot és azt az egy képzést, amire jelentkeztem, úgy, hogy a félév 2020/21/1, státusz új, félév státusz "felvett". Akkor be vagyok iratkozva online? Már csak nyomtatni kell a beiratkozási lapot, aláírni és elpostázni és kész? A tárgyfelvétel menüpontban még mindig azt írja, hogy "

Tanulmányi jogviszonyának aktuális helyzete miatt a jelentkezés nem lehetséges.", akkor ez később lesz elérhető, vagy én rontottam el valamit?

A képzettségek menüpontot nézve, ott van az érettségink. Akkor, ha nekem van egy OKJ-m is, azt is fel kellene oda vegyem? Ha a "Megnevezés" menüpontnál nincs olyan nevű "végzettség", ami a miénk, akkor nem kell hozzáadjam? (a "Végzettség" mezőbe ahol ki kell választani a végzettséget, csak olyan van, hogy általános rendszergazda meg egy mérnöki, de a miénk informatikus rendszergazda, 54-es okj számmal kezdődően.)

5.

Azt írja a tervezeti naptár, hogy "Gólyahét. Tájékoztatók és beiratkozás az I. éves hallgatóknak minden campuson" akkor a hozzácsatolt dátumkor (szept.7-12) lehet beiratkozni? Ha így online lesz, arról kapunk emailt vagy ilyesmit, hogy hol kell lenni, milyen oldalon, esetleg csoportban, stb? Ekkor ismerjük meg a tanárokat, mondják el hogy mit fognak elvárni, mint középiskolában pl? Amikor felvesszük a tárgyakat, a "kötelezőek" közül mindet fel kell venni egy adott félévben, vagy az össz félévre értendő, amikor ott tanulunk (tehát pl lesz előreláthatólag 4 féléved, van felsorolva 50 tárgy mint kötelező tárgy, akkor félévente felveszel mondjuk 7-et és ennyi, következő félévben pedig megint hetet, csak más tárgyakat? Ha első félévben felveszel egy tárgyat, az az aztkövető félévekben is elérhető lesz, vagy nem tanítják, mint pl a földrajzot középiskolában, hogy 10.-től nem tanítják?)

6.

Rengeteg helyen látom akár itt GYK-n, akár más oldalakon, a boltban is már arról beszéltek, hogy szeptember közepétől visszatér az online oktatás, mert jön a "második hulláma a vírusnak". Én költözni fogok Szeptemberben, hogy ne kelljen órákat utaznom naponta hogy bejussak az egyetemre. Ha bejönne ez az online oktatás megint, akkor nem kellene odaköltöznöm, csak felesleges pénzkidobás lenne egy albérletet fizetni, ha itthonról is tudok tanulni. Az ELTE már bejelentette a távoktatást pár napja, a többiek meddig agyalnak rajta, mire gondoltok, várhatóan mikor jelentik be (remélhetőleg még azelőtt, mielőtt elá lenne írva a szerződés az albérletessel)?

Remélem érthetőek a kérdések, ha kell jelezzétek és adok kiegészítő infót.

2020. szept. 1. 16:14
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Mondani senki nem mondott semmit, van egy ilyen tervezet, abba van beleírva Szeptember 7 a tárgyfelvételi időszakra.

Köszi szépen! :)

2020. szept. 2. 16:12
 12/12 A kérdező kommentje:
Kiemeltem a kérdést, hátha valaki másnak is szüksége van ezekre az információkra! Sok sikert mindenkinek! :)
2020. szept. 5. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!