Amit a neptun kiad tárgyakat, azt mind fel kell venni?
Van egy lista a 2020/őszi félévre meghirdetett tárgyaidból, amit a Neptun "kiad" neked.
Ott azokat választod ki, ami melle oda van írva a magyarázó rovatba, hogy 1. féléveseknek hirdetik, első félévben lenne célszerű megcsinálni. De ez csak egy javaslat (amúgy érdemes követni).
Figyelj, mert vannak olyan tárgyak, amit vagy csak ősszel, vagy csak tavasszal hirdetnek meg. Ezt bele kell kalkulálni.
De akár le is töltheted a szakod tantervét és megnézheted, mikor, melyik, milyen típusú tárgyat javasolják megcsinálásra. Ugye vannak a kötelező alapozó tárgyak, kötelező módszertani tárgyak, szabadon választható tárgyak, kritérium feltételek. Ezekből bizonyos kredit mennyiséget kell teljesíteni.
Én pl félévekre lebontottam, mikor, milyen jellegű tárgyakat kell felvennem, ha időben végezni akarok (ehhez nagyjából tartottam is magamat).
Szemeszterenként 30 kredittel számolj. Az egy reális, kényelmesen teljesíthető mennyiség.
De bele is nézhetsz a Tanulmányok/Végbizonyítvány követelmények - rovatba. Ott listaba van szedve, mit kell teljesítened az egyetem évei alatt.
#5: Ez teljességel érthetetlen. Az akreditációhoz szükséges, szóval biztosan megvan, a hallgatók számára alapvető információ - miért ne lenne elérhető?
Ne érts félre, nem meghazudtolni akarlak, elképzelhető, hogy van, ahol nem érhető el, csak nem értem, miért ne tenné bármilyen egyetem nyilvánossá.
#6: Bocs, közben rákerestem, valóban fent van.
De az biztos, hogy tavalyelőtt még nem volt fent, úgy kértük ki a tanulmányi osztálytól, ahol excelben, és nyomtatott formában kaptuk meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!