Melyik a nehezebb?

Figyelt kérdés

Szaisztok! :)

Gyógypedagógiát szeretnék tanulni az egyetemen.

Az lenne a kérdésem, hogy az emelt biosz vagy az emelt irodalom érettségi vizsga a nehezebb?

A válaszokat/tapasztalatokat előre is köszi

2020. aug. 31. 13:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Neked melyik tantárgy megy jobban? Számodra a másik lesz nehezebb.
2020. aug. 31. 13:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Nálunk az irodalom tanár az osztály legjobbjának is azt mondta, hogy nem ajánlja az emelt irodalmat, mert irreálisak az elvárások, nagyon sok műfelismerés van benne. A bioszt pedig ha megtanulod nem lesz baj belőle.
2020. aug. 31. 15:07
 3/4 anonim ***** válasza:

Baromság. Az irodalomra teljes mértékben fel lehet készülni, ha eleget tanulsz, és eleget gyakorolsz. Én is arra készülök, és 70% a cél, tanár nélkül.

Bioszból még ott a biokémia, ami nekem soha nem ment. Olvass bele mindkét érettségibe, egy meglátod melyik nehezebb.

2020. aug. 31. 19:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez nehéz kérdés,én idén emelteztem magyarból,jó másfél éves felkészülés volt (néha megszakításokkal),de próbált a tanár lebeszélni,hogy inkább töri legyen,de hát aki céltudatos azt nem lehet. Igazából ehhez tényleg az kell,hogy neked minden nap foglalkoznod kell vele,ha este 8kor tudsz odaülni akkor akkor kell. Sok esszét kell írni,ami sose lesz tökéletes,biztos elmegy majd vele mindig 2 óra az elején,mert nehéz ezeket jól megírni. Átállni a szövegértés részre,mert nekem pl ott volt nagyobb problémám,hogy ahol kifejtős válasz kellett,ott teljesen elmentem más irányba,pedig tök egyszerű dolgokat is kértek,és ahogy megnéztük a megoldókulcsot ,,basszus ez kellett volna?". Teljesen más fogalmazás kell,nem úgy mint a közepeseknél van,nagyon kritikus banda.Nálam olyanért is vontak le pontot,hogy szövegszerkezet (mikor tagolva volt,ugye itt 3nál többször kell a feladathoz igazítva). Sok mindennek magad kell utána nézni (idegen kifejezések),a tételes könyvemben így már sok meglepetés nem volt,de a szóbeli nem tudom mennyire ment volna,mert rengeteg az anyag, a nyelvtan is ott van és az se kevés,sok új infó van azon a részen is. Így csak 4es lett,gyógypedre nem vettek fel (nem bánom),mert kellett volna még egy nyelvvizsga is ahhoz,szóval lehet érdemes lenne így számolni,hogy ha nem úgy jönne össze (többi tárgy is),akkor esetleg egy nyelvvizsgát is beiktatni😬 A biosz nekem sem ment volna könnyen,de szerintem az írásbelibe bele kéne nézned (én is eszerint választottam emelt tárgyat) és a szóbelit,mert bioszból is A és B tétel van,ha jól tudom. A lényeg mindkettőt meg lehet csinálni,csak neked legyen valamivel könnyebb,és szerintem így ha belenézel a feladatokba,akkor rá fogsz jönni.
2020. szept. 1. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!