A hangulatotokat mennyire változtatja meg egy rossz jegy? Reál vagy humán megy nehezebben?
Az én hangulatomat annyira változtatta meg, hogy utána még többet tanultam. Így probáltam "kijavítani az előző "rosszabb" jegyet. Maximalistaként mindig ötöst akartam írni, viszont néha egy tanévben becsúszott 3-4 darab négyes. Én reálos és humános is vagyok, így egyik sem ment nehezebben. Minden tantárgyat szerettem és pozitívan álltam hozzá mindig.
Szükséged lenne átalakítani a gondolkodásmódodat. Mindig pozitívan kell hozzá állni, akkor sem ha nem pont a kedvenced pl a matek. Tűzz ki kisebb célokat az adott tantárgyban és a hozzá tartozó jegyek terén. Így kevésbé fogsz csalódni és könnyebb lesz feldolgozni, hogy most pont nem sikerült.
Emellett ha van lehetőséged próbálj gyakorolni egy osztálytárssal vagy ha nagy a baj akkor magántanárral és/vagy gyakorló könyvekkel, videókkal stb.
Azért kell tanulnod ezeket a reálos tantárgyakat, mert tornáztatja az agyad. Ezekhez a tantárgyak szükséges pl a logika is. Viszont, ha tisztában vagy vele, hogy neked nagyon nem mennek, akkor próbálj keresni egy olyan irányt amiben nagyon jól vagy és ezekre nincs szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!