Le lehet érettségizni előbb?
Ezt biztosan külön kell igényelni, de az érettségihez feltétel, hogy teljesítsd a többéves tanterv összes anyagát.
Magyarul osztályozóvizsgát biztosan kell tenned a 10-11-12. év összes tantárgyából. Ha van érettségid, akkor jelentkezhetsz egyetemre.
Ezeket nyilván nem átlagos diákok akarják véghez vinni...Külön engedély kell hozzá, szakértők bevonása is, az igazgató szava nem hiszem, hogy elég. Volt egy srác a szegedi egyetemen, aki 16 évesen kezdett, de ő zseni volt, már alapból az általánost is egy évvel előbb kezdhette a normálnál.
Kérdező, nem lenézésből, de szerintem te nem ez a kategória vagy, az ilyesmi nagyon ritka. Azt tudod csinálni, hogy esti suliba mész és lehet, be tudják számítani az eddig elvégzett éveid, de ezek 3 éves képzések, egy elvégzett 9. osztállyal nem hiszem, hogy egy évnél többet le tudsz rövidíteni.
Itt van pl egy esti suli, itt elvileg lehet kérni mindenféle egyéni elbírálást. De jól gondolj meg egy ilyet, mert egyrészt tandíj van, másrészt ezek az esti iskolák nem a színvonalról híresek.
(2 vagyok)
Akkor sajnos tényleg csak különleges engedéllyel lehet.
Nem is értem miért. Nyilván nem arra gondolok, hogy 9-ben valaki leérettségizik mindenből, és megy a fizikusnak... Nekem pl az orvosi a cél. Egy nyár, esetleg +pár hónap ráfordítással simán letehetném töriből az osztályozókat és egy remek középszintűt, és nem egyszerre kéne 6 tárgyból készülni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!