30 évesen fizika levelező?
Üdv! Az érdekelne, hogy fizika levelezőn az a TUDÁS, amit át lehet venni milyen szintű egy nappalis képzéshez képest?
Még nem vagyok 30, más pályán mozgok, de nagyon érdekel a fizika és a jövőben munka mellett szeretném tanulni komolyabban.
Nem az elhelyezkedés a cél, mint írtam más pályán vagyok, hanem a valódi tudás, hogy értsek valamennyire hozzá.
Nyilván sosem leszek egy Einstein, de a laikus okoskodó szintjén sem szeretnék megragadni. Szerintetek van értelme levelezőn tanulni ennyi idősen egy ilyen - finoman fogalmazva sem egyszerű - tudományt?
Szia!
A kérdésedre sajnos válaszolni nem tudok.
Viszont nagyon örülök annak, aki szeret tudományosan gondolkozni. Alig találkoztam ilyen emberrel, bár az is igaz, hogy nem kerestem külön ilyen társaságot és gimnázium idején kevésbé foglalkoztatott és nem is tanultam tovább (jelenleg sem áll szándékom iskolát elvégezni), azonban nagyon szeretem a fizikát, szeretek gondolkozni. Szeretem az összefüggéseket látni, szeretem a miérteket látni.
Ha esetleg tudsz olyan oldalakat (vagy videókat, tudományos filmeket), ahol tudományosan, fizikai dolgokról van szó, akkor azt nagyon szépen megköszönném, ha linkelnéd őket! Jöhet akármennyi :)
Én ezt tudom neked adni, ami igen hasznos:
Szerintem fizikából a gyakorlatok miatt nincs levelező képzés, csak nappali.
Én ugyan nem jártam fizikára, de voltam kémián, földtudományon is és egyik sem volt levelezőn, mert csomó matek és labor gyakorlat is van.
Fizika is hasonló lehet.
Amúgy nem hiszem, hogy diplomát szerezni bármiből egy hátrány lenne. Szóval rosszul biztos nem jársz vele, már csak az ismeretanyag miatt sem, amit magadba fogsz szívni. A 18 évesen kezdők többségéből sem lesz "Einstein", szimplán csak ezt szeretik, ez érdekli őket. 30 évesen még ahhoz képest, hogy mennyit fogsz élni, fiatal vagy és előtted az élet. Kezd el, ha van rá módod, hogy ne majd vénségedre bánd, hogy soha nem próbáltad meg. Akkor lesz csak igazán késő, amikor veszik le a koporsóra a méretet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!