Mikor a legcélszerűbb felvenni a tárgyakat elsőévesként?
A mintatantervben pontosan benne van, hogy milyen tárgyakat kell felvenned: [link]
Érdemes minél előbb, hogy úgy tudd összeállítani az órarendedet, ahogy neked a legkényelmesebb. Lemaradni nem fogsz, a kötelező tárgyakon kell lennie annyi helynek, hogy minden hallgató beférjen.
Köszönöm! :)
Hogy őszinte legyek elég bonyolultnak tűnik ez a táblázat, először rendesen megijedtem. :D
Még egy kérdésem lenne. Ezek ugye csak a kötelező tárgyak?
Igazából semmi bonyolult nincs benne, megnézed, hogy az 1. félév oszlopában melyik sorban vannak adatok - na, azt a tárgyat kell felvenned (1. és 2. oszlop a tárgykód és a tárgynév). De valószínűleg ezek ott lesznek a Neptunban is mint első mintatanterv szerinti tárgyak.
Ha megnézed, a táblázat alján ott szerepelnek a választható tárgyak az utolsó két félévnél. Az első félévben nem kell ilyeneket felvenned és nem is ajánlott.
Kb. 10 perccel azelőtt elkezdtem belépni Neptunba, hogy elkezdődött a tárgyfelvétel, de várólistára rakott, aztán mikor 8 óra lett megpróbáltam újra belépni, de szintén, hiába vártam. Addig frissítettem, míg be nem dobott.
5 perccel volt tárgyfelvétel után, de 3 tárgyat már nem tudtam felvenni akkorra, mikorra szerettem volna. Egy tárgyat viszont fel sem tudtam abszolút venni, 150 hely rögtön betelt. Aztán ez utóbbit bővítették így fel sikerült venni, majd folyton nézegettem és volt 1 üresedés az egyik tárgyra az időpontra amit néztem eredetileg, így át tudtam rakni, illetve annak a helyére pedig a másik tárgyat. Így végül 1 tárgyam van jelenleg egy nem olyan rossz helyen, de nem ott, ahol eredetileg tervezgettem volna.
Először olyan ideges voltam mikor nem sikerült, mint még soha.
Nincs valami tippetek, hogy hogyan lehet minél gyorsabban felvenni? Ne csak kódokat, meg neveket írva lehessen egyenként?
Én nem értem, hogy az órarendtervező funkcióba miért nincs beépítve egy gomb, amivel egyszerre fel lehet venni mindent amit szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!