Tesi órának miért kell kötelezőnek lenni, ha a tanuló elmúlt 18?
Idén meglett a szakma, most kezdem majd az érettségit, 2 éves. Világ életemben utáltam a tesit. Kötelet mászni egész alsó tagozatban nem tudtam, a szekrényugrástól máig hideg kiráz, olyan megalázó volt. A cigánykeréknél féltem, nehogy kitörjem a nyakam, a fejen állást meg se csináltam. A gyakorlatok többsége pedig kínosan néz ki, sokan nevették ki a másikat, aki próbálkozott. Kis tizenévesen még azt mondom, oké, de már 19 vagyok! Ha az lenne, hogy röplabda, kosár, foci, asztali tenisz, tollas, de nem ezek + fuss 20 kört. Kicsi az iskola, normális osztályterem nagyságnak a felének felel meg a "tesiterem", nem is vittük túlzásba. Most viszont kötelezően, kint lesznek tartva az órák, a vírus miatt.
Előre fel vagyok idegesedve, hogyha a tanár kötelezni akar rá, hogy a parkban lévő gépeket használjam. Megalázó, nem szórakoztató.
Értem én, hogy egész nap a padban ülünk, de akkor legalább valamilyen játék, sport, nem hülye gyakorlatok, és bár ne lennének osztályozva. Nem a napi 45 perc kötelezőtől lesz valaki fitt, hogyha közben, suli után degeszre zabálja magát.
Másrészt, a tesi az az óra, ahol fizikai erőt kell kifejteni, nem csak annyi, hogy ülj, körmölj és figyelj. Márpedig, ehhez azért tisztelni, elfogadni kellene a tanárt, értelmet látni a feladatokban.
Anno általánosban volt egy tanárnő, idősebb, aki tényleg felépítetten tartotta az óráit. Év végére teljesen fitt voltam, simán csináltam meg 20 bemelegítő kört, nyújtást, aztán kint a 3 iskola körüli köröket, aztán játék, kosár vagy röpi óra végééig. Most meg nudli, értelmetlen, ezért meg nem fogom megerőltetni magam és szaglani nap végééig.
Nappali tagozaton kötelező. Halkan jegyzem meg, hogy az egyetemistáknak is van kötelező tesiórájuk.
Ha nem tetszik, vagy nem akarod elfogadni akkor jogodban áll esti tagozatra járni.
Jogodban áll nem csinálni semmit, a tanárnak meg joga van elégtelen osztályzatot bevésni a naplóba minden alkalommal.
Majd augusztusban pótvizsgázol, akkor csak egy óra hosszára kell megerőltetned magadat, é ha van egy kis szerencséd, azt nem a parkban fogják tartani.
Különben meg kár előre idegeskedni. Fogalmad sincs, mit fog kitalálni a tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!