Akik levelező szakon tanul/t, az milyen munkát végez/végzett, milyen rendszerességgel?
Idén kezdek az egyetemen, levelező tagozaton, és hallottam olyat, hogy ha valaki levelezőre jár, akkor a cégnek/munka adónak kell(ene) adnia valamilyen papírt azzal kapcsolatban, hogy alkalom adtán egyetemen vagyok, és nem szabin/táppénzen.
Erre tényleg van ilyen papír, vagy munkahelyen kell megbeszélni ledolgozásba?
Ha a munkahelyeden meg tudod beszélni, hogy elengednek azokra az órákra, amelyek munkaidőben vannak, akkor ezzel el is van intézve. Nem kell semmiféle papír.
Ha a munkáltató kér iskolai igazolást, hogy valóban az iskolába mész, akkor azt az iskola tanulmányi osztályán kell kérni.
A munkáltatók van hogy simán elengednek valakit, van hogy le kell dolgozni az adott munkaórákat, van hogy tanulmányi szerződést kötnek.
Én napi 8 órában dolgozok, irodai munka, közszféra. Az oktatások általában pénteken és szombaton voltak. Péntekenként elengedtek, amit papíron le kellett dolgozni, a gyakorlatban nem. Tanulmányi szerződést is kötöttünk, de nem éltem a benne foglalt lehetőségekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!