Hol fogok így koli helyett megszállni?
El vagy tévedve. Nem Te teszel szívességet az államnak, hogy tanulsz. Ezzel a mentalitással nyugodtan menj ki külföldre. Nélküled nem lesz szegényebb se az ELTE se az ország. Halkan jegyzem meg, hogy külföldön is magadnak kell megoldanod a lakhatást.
Az egyetemnek nem kötelessége gondoskodnia a hallgatók lakhatásáról. Van aki kap kolit és van aki nem. Ez utóbbiak mennek albérletbe, vagy saját lakásba. Te a heti egy éjszakát nem akarod finanszírozni. Közben a nappalis albérlők meg fizessék a havi 100 ezret az albérletre. A logikád alapján ők is szívességet tesznek az államnak mert tanulnak.
Minek megy az olyan ember egyetemre aki nem tudja finanszírozni a tanulását. Esetleg ott a diákhitel.
Te vagy nagyon eltévedve. Nem ingyen szállást akarok, csak lehetőséget arra, hogy PÉNZÉRT meg tudjak szállni. Erre logisztikailag lenne mód, mivel nem beköltözni akartam a koliba, csak havi 2 hétvégén ott aludni, amire elméletileg lenne is mód, mivel ilyenkor kiürül sok koli. Ez az "oldd meg" mentalitás továbbra sem tetszik, mert meg tudom oldani, nem csak a pénzről szól, hanem az elvekről, hogy ne ellenségként kezeljen az az egyetem, amelyiket én választottam tanulmányaim céljából. Továbbra is mondom, nem tesz nekem semmilyen szívességet az egyetem, ha kötelező, ha nem, nem kell az idétlen mellé beszéded, hogy nincs szüksége rám XY egyetemnek. Képzeld el, egyetemre való vagyok, megkockáztatom, hogy a felvettek első harmadában vagyok, mert 438 pontom volt azon a szakon, ahol 350 volt a ponthatár. Szóval a képességem megvan hozzá, az elhatározásom is, a jelenlegi körülményeimért pedig nem vagyok hibáztatható. Pont ezért vágtam bele, hogy változzanak a körülményeim, de ehhez a létező legminimálisabb empátiát elvárnám az egyetem felől.
Pénzért Budapesten meg tudsz szállni. HA nem ingyen akarsz megszállni, mint ahogy írtad akkor ott a google.
"Budapesti szállások olcsón"
Így már mehetsz egyetemre.
Írtad, hogy lehetőséget szeretnél a szállásra a koliban. Az életedre megesküszöl, hogy a koliban péntek estére nem kapsz szállást, mert erről hivatalos papírod van?
Kérdező, átérzem a helyzeted. Én egy éve járok egyetemre, hasonló a helyzetem, mint neked. Van, hogy ezen okok miatt én is kések az első óráról néha, az oktató pedig egy igazi kommunista vadparaszt, aki veri magát, hogy mekkora nagy professzor, közben meg egy igazi gyökér, aki rövid ujjú elálló ingben, zokni szandálban, zsíros hajjal tud megjelenni, magasról tesz minden diákra, abszolút semmi megértés nincs benne.
Amúgy panziókat keress, 1-2 társsal összefogva olcsóbb.
#13 Már bocsi, de nem teljesen értem, miket zagyválsz össze.
“Pénzért Budapesten meg tudsz szállni. “
Ennek örülök, de világosan leírtam, hogy nem Budapest. Valamiért nem ment a szövegértés ezek szerint, de ugye én nem vagyok való egyetemre a magas pontszámom ellenére, csak mert fel mertem vetni ezt a témát.
“Az életedre megesküszöl, hogy a koliban péntek estére nem kapsz szállást, mert erről hivatalos papírod van?“
Ezt a zagyvaságot végképp nem értem. Miért kellene bármire megesküdnöm? Nem, nincs papírom semmi ilyesmiről, sőt még nem is tudok semmit épp ez az. Még a beiratkozási papír se jött ki, azt se tudom hogy lesz, az egyetem rendes oktatással készül, de koli férőhelyekről még senki semmit nem tud hogy lesz, lesz-e, én épp ezért félig már lemondtam az engem illető dologról. Amúgy meg már több napi fertőzött volt, mint amikor márciusba hirtelen mindent bezártak, de nyugodtan készüljenek csak a hagyományos oktatásra. Röhejes az egész kicsit. Csak nemtom tisztában vannak-e vele, hogy ahol több megyéből innen-onnan összejön 100+ ember, ott nagyon erősen csodálkoznék ha a legszigorúbb intézkedések mellett is megúsznánk a dolgot, ha meg csak egy ember is megfertőződik, akkor megint bezárja az egészet, 2 hét karantén vagy mi? Ez csak mellékesen eszembe jutott. Elhiszem, hogy ilyen ez a helyzet, meg nem lehet mindent leállítani megint, csak olyan teljes tesze-toszaságot látok az egész helyzetben. Sztem gőze sincs egyik szervezetnek sem, hogy mit csináljon.
Jajj, köszönjük nagyokosnak a releváns hozzászólásokat.
Se várost , se egyetemet nem írt a kérdező, te mégis tudod, hogy az ELTE-re jár Pestre és gondolom a szakot is meg tudod már mondani...
Előbb gyakorold a szövegértést , aztán tedd itt magad...
Egyébként kedves kérdező, átérzem a helyzeted . Én is levelezős vagyok, koliról pedig semmi hír még, hogy mehetünk-e vagy sem.
Nem tudom, hogy melyik egyetemre jársz, de nálunk úgy van, hogy az egyetem biztosít férőhelyes egy koliban. Ott általában 2-3 esetleg 4 ember van egy szobában. (levelezősökről van szó)
De, feltételezés, hogy megfelelő egészségügyis papírral ez az egész megoldható, gondolok itt a korona vírus tesztre.
Mi, is fogunk menni koliba szeptembertől, ahol szintén 4-en is lehetünk 1 szobában. Tehát, ha indítsák az egész rendszert, akkor szállás is biztosítaniuk kell és fognak is az olyan diákok miatt mint Te vagy Én (egyébként már az értesítés is megjött a kolimtól, hogy be lehet költözni és a levelezős ismerősöm is értesítették egy ügyben).
Meg, kb. 3500-4000ft/fő-től már találsz, olyan szállás, ahol el lehetsz 2-3 napig. Amit, Te mondasz, hogy 10 000ft/éj az már felér egy luxus panzió/hotel szálláshellyel. Kicsit tájékozódj...vagy fogj össze pár emberrel, akik társulnának hozzád e terén. 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!